HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama'nın sakızı Çinlileri kızdırdı

ABD Başkanı Barack Obama dünya ekonomisinin yüzde 50'sine yön veren ülkelerin liderlerinin katıldığı APEC zirvesinde sürekli sakız çiğnerken kameralara yakalandı.

Obama'nın sakızı Çinlileri kızdırdı

Çin'in resmi televizyonu CCTV, Çin Devlet Başkanı Şi Cingping'in Pekin sokaklarında eşlik ettiği ABD Başkanı'nı sakız çiğnerken görüntüledi. Ülkede Obama'nın bu hareketi tartışma konusu oldu. Çin'in Twitter muadili olan sosyal medya sitesi Weibo'da Obama'nın sakız çiğnemesini ‘kabalık' olarak niteleyen yorumların sayısı artarken, CCTV'ye konuşan Pekinliler de farklı tepkiler gösterdi.

'İtici bir tavır'

Pekin'de yaşayan IT uzmanı Wang Şuegang, "Bence sakin bir görüntü çizdi. Her ülkenin liderinin ülkelerini yönetme konusunda farklı felsefeleri var” diyerek Obama'nın rahatlığını anlaşılır bulduğunu söyledi.

32 yaşındaki teknik araştırması Zhou Mingi ise "Arabadan çıktı sakız çiğnemeye başladı. Akşam haberlerinde de sakız çiğnerken gördüm. İnternette gördüğüm kadarıyla bu Çin halkına karşı bir saygısızlık. Amerikan tarzı ne olursa olsun, bence çok itici bir tavırdı” dedi.

Kaynak: Reuters

aljazeeraturk

Türk vatandaşına İsrail'de gözaltı

'Türbülansa' rağmen süreç devam ediyor

'Afrin'e saldırılırsa süreç biter'

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler