HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ODTÜ Rektörlüğü’nden 3 bin fidan

ODTÜ Ormanı içinden geçecek otoyol tartışması büyüyerek devam ediyor.

ODTÜ Rektörlüğü’nden 3 bin fidan

İnşaat çalışmasına ve bölgedeki ağaçların kesilmesine karşı 18 Ekim'den bu yana başta Ankara olmak üzere Türkiye'nin farklı kentlerinde başlatılan eylemler ise aralıksız sürüyor.

Otoyol için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kestiği 3 bine yakın ağaca karşılık ODTÜ'lülerin "5 bin fidan” kampanyasının bir benzerini de ODTÜ Rektörlüğü gerçekleştiriyor.

Rektörlük, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nün güneyinde yer alan bölgede, bugün TSİ 14.30'da ilk etapta 3 bin fidanın dikileceği "Ağaç Dikme Şenliği” düzenliyor.

ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, önceki gün ODTÜ arazisinden geçen yol projesiyle ilgili bir basın toplantısı düzenlemiş ve ‘inşaatın projeyle ilgili yasal sürecin tamamlanmadan bir oldu-bittiye getirildiğini' söylemişti.

ODTÜ Senatosu da konuyla ilgili bir açıklama yapmış, ‘inşaatla ilgili yasal sürecin derhal başlayacağını' belirtmişti. Açıklamada ayrıca büyük bir ağaçlandırma kampanyası başlatılacağı bilgisine de yer verilmişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise ODTÜ arazisindeki yol güzergahı çalışmalarına ilişkin, "İmar Kanunu'na göre, plan yürürlüğe girdiği andan itibaren her türlü iş ve işlemi yapabilirsiniz. Türkiye'deki bütün belediyelerin istisnasız uygulaması da budur. Herhangi itiraz olursa, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı verilirse onun da gereği her zaman yapılabilir. Biz yasal olarak prosedürü yerine getirdik” demişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler