HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ODTÜ'de 'ağaç sökme' gerilimi

ODTÜ'de kurban bayramının son günü belediye ekiplerinin söktüğü ağaçların yerine fidan dikilmesi eyleminin ardından polis öğrencilere müdahale etti.

ODTÜ'de 'ağaç sökme' gerilimi

Öğrenciler sabah saatlerinde önce üniversite kampüsünde toplandılar, ardından da gruplar halinde fidanları dikmek üzere A-4 kapısından çıktılar.

İlk gerilim fidan dikme sırasında belediye ekiplerinin çalışmaya devam etmeleri üzerine yaşandı.

Ellerinde maket otomobil ve trompet bulunan iki öğrenci inşaat alanına geçip araçları durdurmaya çalıştı. Belediye çalışanları yolu açmak için müdahale edince taraflar arasında itişme yaşandı.

Bazı öğrenciler iş makinelerini taşlarken, çevik kuvvet araya girerek gerilimin çatışmaya dönüşmesini önledi.

Ancak asıl gerilim akşam saatlerinde patladı.

Polisin A-4 kapısındaki öğrencilere gaz ve ses bombasıyla müdahale ettiği haberleri geliyor.

ODTÜ belediyeye parasını iade etti

Proje nedeniyle Ankara Büyükçehir Belediyesi ile ODTÜ yönetimi arasında da sözlü bir gerilim var.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ kampüsündeki ağaçların neden bayramda gece vakti söküldüğünü açıklarken, ''Biz bu işlerin olay çıkarak büyümesini arzu etmedik'' dedi.

Gökçek, "ODTÜ'nün kendi tespitine göre belirlenen 2 bin 388 ağaç kaldırıldı. Bunların parası da 211 bin TL tutuyordu. Bu para da ODTÜ'nün banka hesabına yatırıldı. Bu ağaçlardan 600'ünün nakledilme imkanı oldu" dedi.

ODTÜ ise @METU_ODTU kullanıcı adlı Twitter hesabından ‘'ABB'nin ODTÜ arazisinden kaldırdığı ağaçlar için ODTÜ ile herhangi bir anlaşma olmadan bugün aktardığı ödeme iade edilmiştir'' açıklamasını yaptı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler