HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ödülünü Melania Trump'tan aldı

ABD'nin First Lady'si Melania Trump, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü törenine katılarak, dünyanın çeşitli ülkelerinde insan hakları, insani yardım, kadına yönelik şiddet, cinsiyet eşitliği alanlarında mücadele eden kadınlara ödüllerini takdim etti. Türkiye'den ödül alan Saadet Özkan, 'Çocuklar herkesin o yüzden birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız' dedi.

ABD First Lady'si Melania Trump, Dışişleri Bakanlığında Uluslararası Cesur Kadınlar ödül törenine katıldı. Törende, Türkiye’den Saadet Özkan da ödül aldı.

Özkan, Menderes ilçesinde 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunulmasını ortaya çıkarması ve istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağladığı için ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü"ne layık görüldü.

Özkan, ödülünü First Lady Melanie Trump'tan aldı. Törenden sonra konuşan Özkan, ABD'nin Türkiye Büyükelçiliğinden aranmasıyla ödüle layık görüldüğünü öğrendiğini söyledi.

Bu süreç içerisinde çok mücadele verdiğini belirten Özkan, Türkiye'de kişisel gelişim uzmanlığı yaptığını belirtti. Türkiye'ye döndükten sonra tecrübelerini insanlara aktarmaya devam edeceğini belirten Özkan, şunları anlattı: "Benim nasıl bir yol izlediğimi insanların bilmelerini istiyorum. Çocuklar siyaset üstü, herkes bunu anlasın. Bu olayı siyasallaştırmadan devam ettim. 'Çocuklar herkesin o yüzden birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız' dedim.

STK'ların hepsinden destek istedim. Hepimiz bir aradaydık. Mahkeme süreçlerini doldurmamız lazım, çocukların yanında olmamız lazım. Aileler yalnız, aileler utanıyor ve çekiniyorlar. Utanması gereken varsa suçlu olmalı. Bizler bir arada ailelerle birlikte olmalıyız. Rehabilitasyonu sağlamalıyız. Rehabilite edilmemiş her çocuk tehlikede. İşte bunu değiştirirsek, değişimi başlatırız ve çocuklar rahat nefes alır."

AA


En Çok Aranan Haberler