HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ordu, güneyden El Bab'a giden yolu ele geçirdi

El Bab'a çıkan ve IŞİD militanlarının kente silah ve malzeme göndermek için kullandığı yol, Suriye Ordusu tarafından ele geçirildi.

Suriye'nin Halep eyaletinde IŞİD'in elinde kalan son kent olan El Bab'a çıkan ve IŞİD militanlarının kente silah ve malzeme göndermek için kullandığı yol, Suriye ordusu tarafından ele geçirildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün bildirdiğine göre, Suriye birlikleri El Bab'ın 9 kilometre güneydoğusunda yer alan Tel Uveyşiye tepesini zapt etti. Bu tepe Özgür Suriye Ordusu'nun, Türkiye'nin desteğiyle kuşattığı El-Bab'a giden ana yola hakim bir konumda bulunuyor. Söz konusu yol, yine IŞİD'in elinde olan Rakka ile El Bab arasında bağlantıyı sağlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteklediği Suriyeli muhalifler, El Bab'ı kuzey, doğu ve batı yönlerinden kuşatmış halde bulunuyor. Suriye hükümetine bağlı güçlerin güneyden kente daha fazla yaklaşıp yaklaşmayacağıyla ilgili bir açıklama ya da askeri hareketlilik olmadı. BBC'nin aktardığına göre, Suriye ordusuna bağlı birlikler El Bab yakınlarındaki Tadif köyüne 'saldırabilecek menzilde' bulunuyor. (DHA)

Al Masdar News haber sitesi ise yayımladığı güncel haritayla, Suriye Ordusu'nun IŞİD'in bulunduğu Al Bab'ı kuşatmaya çok az kaldığı haberini geçti.

Kırmızı alan: Suriye Ordusu

Yeşil alan: ÖSO

Kahverengi alan: IŞİD

Taralı alan ele geçirildiğinde IŞİD tamamen kuşatılmış olacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler