HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ordudan bir gözdağı daha

Mısır'da Mursi'nin indirilmesi sonrasındaki siyasi kriz devam ediyor.

Ordudan bir gözdağı daha

Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Gerekçe, Cumhuriyet Muhafızları kışlası önünde 55 kişinin ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını körüklemek.

Mısır'da savcılık, Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii hakkında tutuklama kararı çıkardı. Bedii, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle indirilmesi sonrasında halkı şiddette teşvik etmekle suçlanıyor.

Mısır savcılığı, Müslüman Kardeşler lideri Bedii'nin başkent Kahire'de 55 kişinin ölümüyle sonuçlanan şiddet olayını da körüklediği ileri sürdü.

Müslüman Kardeşler sözcüsü Gehad El Haddad, liderleri Muhammed Bedii'nin şu anda tutuklanmadığını belirterek, "Bedii ve diğer Müslüman Kardeşler liderleri hakkındaki tutuklama kararı, binlerce taraftarlarının Mursi'nin görevine iade edilmesi talebini sekteye uğratma girişimi" dedi.

'DARBECİLERLE PAZARLIK YAPMAYIZ'

Müslüman Kardeşler, yeni kurulacak geçici hükümette yer alma teklifini reddettiklerini de açıkladı.

Fransız haber ajansı AFP'ye açıklama yapan Müslüman Kardeşler sözcüsü, "Darbecilerle pazarlık yapmayız. Darbeden gelecek her şeyi reddediyoruz" dedi.

LİBERALLERDEN YOL HARİTASINA İTİRAZ
Mısır'da geçiş yönetiminin krizden çıkmak için sunduğu yol haritasına muhaliflerden de itiraz geldi.

Liberal muhalefetin oluşturduğu Ulusal Kurtuluş Cephesi, yol haritası hazırlanmadan önce kendilerine danışılmamasından şikayetçi oldu.

Ulusal Kurtuluş Cephesi, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için takvim belirleyen yol haritasında değişikler yapılmasını talep etti.

Mursi karşıtı gösterilerin başını çeken Temerrüd hareketi de geçici yönetimin açıkladığı takvime karşı çıktı. Geçici yönetimin açıkladığı yol haritası ülkede 4 ay içinde anayasa referandumu, 6 ay sonra ise parlamento seçimleri yapılması planlanıyor.

Mısır'da şiddet olayları da devam ediyor. Sina yarımadasındaki askeri güvenlik noktasının hedef alındığı saldırıda 2 kişi ölürken, 6 kişi de yaralandı.

Dünya haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler