HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ortadoğu barış görüşmelerini sürdürme arayışı

İsrail ve Filistin yönetiminin temsilcileri doğrudan barış görüşmelerini 29 Nisan’dan sonra da sürdürme arayışı ile bugün bir araya geliyor. Tarafların yeni yol haritası için çözüme yakın olduğu belirtiliyor.

Ortadoğu barış görüşmelerini sürdürme arayışı

İsrail ve Filistin yönetiminin temsilcileri doğrudan barış görüşmelerini 29 Nisan'dan sonra da sürdürme arayışı ile bugün bir araya geliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki iki tarafın da görüşmeleri sürdürmek isteğini belirterek, bunun için tarafların görüş ayrılıklarını çözüm arayışında olduğunu söyledi.

İki taraf arasındaki görüş ayrılıkları yüzünden doğrudan barış görüşmeleri geçtiğimiz ay durma noktasına gelmişti.

İsrailli ve Filistinli taraflar arasındaki görüşmeler, üç yıllık bir aradan sonra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin inisiyatifi ile Temmuz 2013'te yeniden başlamıştı.

İsrail, Filistinlileri müzakere masasına dönmeye ikna etmek için 100'den fazla Filistinli tutsağı serbest bırakacağını açıklamıştı.

Fakat İsrail, Filistin yönetiminin Birleşmiş Milletler'in (BM) 15 kurumuna üyelik başvurusu yaptığını gerekçe göstererek 4'üncü grup 26 Filistinli tutsağı serbest bırakmaktan vazgeçmiş ve Doğu Kudüs'te yeni yerleşim planı açıklamıştı.

Doğrudan barış görüşmeleri için hazırlanan takvimin süresi 29 Nisan'da bitiyor.

Washington yönetimi doğrudan görüşmelerin bu tarihten sonra da sürdürülmesi için iki tarafı ikna etmeye çalışıyor.

Daha önce tarafların görüşmeleri 2015'e dek uzatacak bir anlaşmaya son şeklini vermek üzere olduğu açıklanmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler