HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Ortadoğu'da dengeyi bozar''

TAHRAN (İHA) - İran Savunma Bakanı Ali Şamkhani, Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak'a saldırı düzenlediği takdirde Ortadoğu'da dengelerin bozulacağını ve istikrarsızlığa neden olacağını dile getirdi. Şamkhani, Entekhab gazetesine yaptığı açıklamada, "ABD'nin Irak'a düzenlemeyi planladığı saldırı ve İran'ın içişlerine müdahale etmeye çalışması tüm Ortadoğu'da istikrarsızlığa neden olacaktır" dedi. Şamkhani, ABD'den gelen tehditler karşısında İran askerlerinin hazır konumda olmaları ve İran'ın bu tehditler karşısında mücadeleden başka seçeneğinin olmadığını kaydetti.

Şamkhani, İran'da reformcular ve muhafazakarlar arasında yaşanan gerginliklere ilişkin yaptığı açıklamada ise ülkedeki üst düzey politikacıların olayı politik olarak aşması gerektiğini ifade etti.

Tuğamiral Şamkhani, daha önce yaptığı açıklamada, Tahran'ın herhangi bir Amerika Birleşik Devletleri saldırısına en kısa sürede cevap vereceğini belitmişti. Şamkhani, ABD ve İran arasında 1979 yılında Tahran'daki ABD elçiliğinde bulunan kişilerin rehin alınması olayı sonucu iplerin gerildiğini ancak ABD Başkanı George W. Bush'un geçen aylarda İran'ı, Irak ve Kuzey Kore ile birlikte şer ekseninin parçası olmakla suçlamasının ilişkileri daha da kötüye götürdüğünü kaydetti.

Bush, 13 Temmuz'da yaptığı açıklamada; Tahran'a uzlaşmadan uzak politikalardan vazgeçmesi ve bir reforma gidilmesi çağrısında bulunarak, İran'da reform gerçekleştiği takdirde en iyi dostunun ABD olacağını dile getirmişti.

İran, geçen hafta yapılan açıklamada, başta Irak'a düzenlenmesi planlanan askeri operasyon olmak üzere terörle mücadele kapsamında alınacak tedbirlerin Birleşmiş Milletler önderliğinde gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler