HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSO'dan Rusya'nın yardım iddiasına yalanlama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) yardım ediyoruz" açıklaması ÖSO tarafından yalanlandı.

ÖSO'dan Rusya'nın yardım iddiasına yalanlama

Dün Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov tarafından da tekrarlanan açıklamaya yanıt veren Özgür Suriye Ordusu, Rusya Hava Kuvvetleri'nden herhangi bir destek görmediklerini açıkladı.

Reuters’ın haberine göre; ülkenin batısında Esad güçleriyle savaşan ÖSO, Moskova'nın iddiasının tam aksini savunarak, Rus uçakları tarafından hâlâ bombalandıklarını belirtti.

DOLAYLI DESTEK GÖRÜYORUZ AMA…

Öte yandan, son dönemde oluşturulan ve kendini ÖSO olarak tanımlayan bazı grupların da aralarında bulunduğu yeni bir ittifak ise, El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’yle mücadelelerinde Rusya Hava Kuvvetleri’nin operasyonlarından dolaylı olarak faydalandıklarını ifade etti. Fakat bu grup, Rusya’dan doğrudan destek aldığını kabul etmedi.

Moskova, desteklediğini öne sürdüğü ÖSO birliklerinin adını henüz açıklamadı. Suriye’de birçok grup kendini, merkez karargâhı ve kontrol mekanizması olmayan ÖSO’nun bir parçası olarak tanımlıyor.

PUTİN’İN YARDIMCISI: ÖSO’YA SİLAH VERMİYORUZ

Rusya’nın “ÖSO’ya yardım muamması”nı derinleştiren bir başka açıklamada da dün Putin’in yardımcısından geldi. Reuters’ın Rus haber ajansı Ria Novosti’den aktardığına göre; Putin’in askeri ve teknik işbirliği konularındaki yardımcısı Vladimir Kojin, Rusya’nın ÖSO’ya silah vermediğini söyledi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov’un, “ÖSO’ya silah, cephane ve malzeme desteği verildiği” açıklamasıyla çelişen bu çıkışa ilişkin ise henüz bir bilgilendirme yapılmadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler