HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pakistan'da okul saldırısı sonrası gözaltılar

Taliban militanlarının 132'i çocuk 141 kişiyi öldürdüğü saldırıyla bağlantılı olduğundan şüphelenilen kişiler gözaltına alındı. Yetkililer, gözaltına alınanların sayısını ve kimliklerini açıklamadı.

Pakistan'da okul saldırısı sonrası gözaltılar

Pakistan polisi, geçen hafta Peşaver kentinde düzenlenen okul saldırısıyla bağlantılı olduğundan şüphelenilen kişileri gözaltına aldı. Gözaltına alınanların sayısı ve kimlikleri ve açıklanmadı.

Pakistan İçişleri Bakanlığı, gözaltına alınan şüphelilerin 132'si çocuk 141 kişinin öldüğü saldırıyı "yönettiklerini" belirtti.

İçişleri Bakanı Chaudhry Nisar Ali Han, elde edilen istihbaratın başka bir saldırı planlandığına işaret ettiğini söyledi.

Han, "Tüm ülke genelinden, militanların başka bir vahşi, insanlık dışı saldırı düzenlemeye hazırlandıklarına işaret eden istihbarat geliyor" dedi.

Okul saldırısını Taliban üstlenmişti.

Taliban, ordunun ülkenin kuzeybatısındaki sınır bölgesinde kendilerine yönelik askeri operasyonlarına karşı "intikam saldırısı" düzenlediğini bildirmişti.

Saldırıyı düzenleyen yedi militan da öldürülmüştü.

Afganistan da saldırı sonrasında idam cezalarına getirilen yasağı kaldırdı ve uygulamanın yeniden başlamasından bu yana da altı kişi idam edildi.

Binlerce Pakistanlı Pazar günü baskına uğrayan okulu ziyaret edip ölenleri andı.

İdam yasağı kalktıDiğer yandan Pakistan'da idam yasağının kaldırılmasıyla, Faysalabad'da dört mahkûm idam edildi.

Mahkûmlar, 2003 yılında eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e suikast düzenlenme girişimiyle bağlantılı olmaktan suçlu bulunmuştu.

İdam edilenlerden Ahlas Aklaq Pakistan ve Rusya vatandaşıydı.

Pakistan medyası, idam edilen diğer üç kişinin de Gülam Sarvar, Zübeyir Ahmed ve Raşid Tipu olduklarını duyurdu.

Ülkede Cuma günü de iki kişi idam edilmişti.

Pakistan 2008 yılında idam cezasını fiilen kaldırmıştı. Fakat Birleşmiş Milletlerin yasağın devamı yönündeki çağrılarına rağmen yeniden uygulanmaya başlandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler