HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pakistan'ın Lahor kentinde canlı bomba saldırısı

Pakistan’ın Lahor kentinde canlı bomba saldırısı düzenlendi. Yetkililer askerlerin bulunduğu alanda kendini patlatan canlı bomba saldırısında ilk belirlemelere göre 6 kişinin öldüğünü, 18 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırının Taliban tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor. Reuters haber ajansının geçtiği habere göre hükümet sözcüsü Malik Ahmed Khan patlamada ölenlerden dördünün asker ikisininse sivil olduğunu söyledi. Askerleri hedef alan saldırıda ölen siviller ise nüfus sayım memuru.

Lahor'daki patlamanın ardından bölgeden gelen son dakika haberlere göre, çok sayıda ölü var Patlamanın olduğu cadde güvenlik güçleri tarafından çember altına alındı.

13 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Pakistan’ın ikinci büyük kenti Lahor kentinde geçtiğimiz şubat ayının sonunda yine bir bombalı saldırıya maruz kalmıştı. Saldırıda 13 kişi hayatını kaybetmiş, 32 kişi yaralanmıştı. Saldırıdan Taliban sorumlu tutulmuştu.

Patlama anı bir alışveriş merkezinin güvenlik kamerası tarafıdan an be an görüntülenmişti. Korkunç patlamanın etkisiyle bir alışveriş merkezinin giriş katı yerle bir olmuştu.

Lahor'da geçen yıl Paskalya Bayramı kutlamalarında bir parkta düzenlenen bombalı saldırıda ise 70'den fazla insan ölmüştü.

En Çok Aranan Haberler