HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Papa şeytan mı çıkardı?

İtalyan Piskoposlar Birliği'nin (CEİ) yayın organı TV2000, yeni Papa Francesco'nun birkaç gün önce Sen Piyer Meydanı'nda genç bir yatalak hastadan şeytan çıkardığını iddia etti.

Papa şeytan mı çıkardı?

Görüntülerde Papa Francesco'nun, Sen Piyer Meydanı'nda inançlıları kutsarken bir ara "Papamobil" aracını durdurtarak, tekerlekli sandalyedeki hastalarla ilgilendiği görülüyor. Bu arada "Hazreti İsa'nın Lejyonerleri" tarikatından bir rahip, tekerlekli sandalyedeki gençlerden birinin arkasından, Papa'nın kulağına bir şeyler söylüyor. Papa Francesco da iki eli ile hastanın başını tutarak dua ediyor. TV2000'e göre o anlarda Papa "şeytan çıkarma" ritüelini uyguluyor. Rahip daha sonra Papa'nın eline bir dosya veriyor. TV2000, içinde "şeytan" olduğu öne sürülen gencin yüzünü buzladı.

Vatikan ise "şeytan çıkarma" iddialarını yalanladı. Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi, Papa'nın sadece genç hastanın başında dua ettiğini belirtirken, medya bundan şüphe duyulduğunu ve Papa Francesco'nun Papa 2'nci Jean Paul gibi şeytan çıkardığını öne sürdü.

Eğer Papa Francesco’nun dua ettiği genç hasta iyileşirse o zaman Arjantinli din adamı daha yaşarken "Ermiş" mertebesini hak edebilecek, öldükten sonra en kısa zamanda bu unvanı alacak.

Dünya haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler