HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Papa'dan Avrupa'ya ''kapılarınızı mültecilere açın'' çağrısı

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Avrupa'ya "kapılarını mültecilere açması" çağrısında bulundu.

Papa, İtalya'nın kaçak göçmen akınına uğrayan güneydeki Lampedusa Adası'nda geçen yıl 363 mültecinin ölümüyle sonuçlanan facianın yıl dönümünde, kazadan sağ kurtulanlarla hayatını kaybedenlerin yakınlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, mülteciler için dua ettiğini belirtti.

Avrupa'daki tüm kadın ve erkeklerin, kalplerini mültecilere açmasını tavsiye eden Papa, mültecilere seslenerek "Size her zaman yakın olduğumu bilmenizi istiyorum. Kapalı kapıların açılması için size dua ediyorum" dedi.

Mülteciler adına konuşan Smliva Zeregherghis ise kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına gösterdiği yakınlık için Papa'ya teşekkür ederek, mültecilerin daha çok yardıma ihtiyacı olduğunu kaydetti. Eritte'den toplantıya katılan Zeregherghis'in eşi geçen yılki faciada hayatını kaybetmişti.

Lampedusa açıklarında geçen yıl 3 Ekim'de meydana gelen kazada büyük çoğunluğu Suriye ve Eritre kökenli mültecilerden oluşan 363 kişi yaşamını yitirmişti. Franciscus, kazadan birkaç ay önce bölgeyi ziyaret etmişti. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler