HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Papa’dan Suriye çağrısı

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francesco, Suriye’de şiddetin sona ermesi çağrısında bulundu.

Papa, “Lütfen silahlar susturulsun” diyerek o bölgede yaşanan acılara son verilmesi gerektiğine işaret etti.

Papa Francesco, Aziz Petrus Meydanı’nda binlerce kişinin katıldığı genel kabul gününde, Suriye’de yaşanan iç savaşın getirdiği acılar hakkında da konuştu.

Papa, Suriye'de kuşatma altındaki Humus kentini terk etmeyip, halka yardım etmesiyle tanınan 75 yaşındaki Hollandalı rahip Frans van der Lugt’un önceki gün silahla vurularak öldürüldüğünü hatırlattı. Kendisi gibi Cizvit tarikatından olan söz konusu rahibin Suriye’ye 50 yıl önce gittiğini dile getiren Papa, “O hep, karşılıksız ve aşkla insanların iyiliği için çalıştı, bu nedenle çok sevilen ve hem Hıristiyanlar hem de Müslümanlar tarafından değer verilen birisiydi” diye konuştu.

DİYALOG VE UZLAŞMAYLA BARIŞA ULAŞILSIN

Bu olayın kendisine, hırpalanmış olan Suriye’deki acı çeken ve ölen diğer insanları hatırlattığını belirten Papa, “Lütfen silahlar susturulsun, şiddete son verilsin! Artık savaş ve yıkımlar olmasın, insani haklara saygılı olunsun, insani yardıma ihtiyacı olanlarla ilgilenilsin, diyalog ve uzlaşma yoluyla arzu edilen barışa ulaşılsın” sözleriyle temennilerini dile getirdi.

Suriye’de, Müslüman, Hıristiyan, Suriyeli ve çok sayıda milletten insanın kaçırıldığına dikkat çeken Arjantinli ruhani lider, “Bunlar arasında rahipler ve piskoposlar da var. Tanrı’dan, onların bir an önce ailelerine, sevdiklerine ve topluma kavuşmalarını diliyorum” diyerek, meydanda bulunan binlerce inanandan, birlik içinde Suriye ve bölge barışı için yaptığı duaya eşlik etmesini istedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler