HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paris saldırganı Facebook'tan canlı yayın yaptı

Fransa'nın başkenti Paris'te bir emniyet müdürü ve eşini vahşice öldüren saldırganın o anları Facebook hesabından canlı olarak yayınladığı iddia edildi.

Paris saldırganı Facebook'tan canlı yayın yaptı

Fransa'nın başkenti Paris’in banliyösü Yvelines’de bir emniyet müdürü, evine girerken bıçaklı bir saldırgan tarafından öldürüldü. Emniyet müdürünün evine giren ve teslim olmayı reddeden bıçaklı saldırgan, özel harekat ekiplerinin baskını sonrasında vurularak öldürülürken, evde emniyet müdürünün eşinin de cesedi bulundu. Öldürülen emniyet müdürü ve eşinin 3 yaşındaki çocukları ise yara almadan kurtarıldı.

IŞİD'e yakınlığıyla bilinen Emek haber ajansı, saldırıyı bir IŞİD militanın düzenlediğini bildirdi. Amerikan CNN televizyonuna bilgi veren bir kaynak da saldırganın o anlarda facebook hesabından canlı yayın yaptığını söyledi.

Olaydan sonra bir açıklama yapan Versailles Cumhuriyet Başsavcısı Vincent Lesclous, saldırganın bu fiili neden işlediğinin henüz belli olmadığını söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da eylemi, "adice bir terör saldırısı" olarak tanımladı. Cazeneuve ayrıca, son dönemde ülke genelindeki operasyonlarda 'Fransa için tehtit oluşturan' 100'den fazla şüphelinin yakalandığını açıkladı.

POLİS TARAFINDAN İZLENİYORDU

Reuters'ın haberine göre, polis ve adli kaynaklar, saldırganın 2013 yılında radikan dinci militanların Pakistan'a gitmelerine yardımcı olduğu gerekçesiyle üç yıllık hapis cezası almasının ardından güvenlik ve terörle mücadele kapsamında izlenen 25 yaşındaki Larossi Abballa olduğunu belirtti.

Bu arada gazeteci David Thomson, Abballa’nın kurbanların fotoğraflarını Facebook’tan paylaştığını, politikacı, gardiyan, gazeteci ve rapçilerin öldürülmesi çağrısı yaptığını ve (Fransa’da düzenlenen) ‘EURO 2016 mezarlığa dönecek’ ifadesini kullandığını aktardı.

FACEBOOK'TAN CANLI YAYINLADI

Öte yandan CNN'den Paul Cruickshank'e bilgi veren bir kaynak Salvaing'in polis eşi ve 3 yaşındaki oğlunu rehin alan saldırganın, olayı Facebook hesabından canlı yayınladığını söyledi.

Bu arada iki polisin hedef alındığı saldırının ardından Fransa'da mesaisini tamamlayan polislerin silahlarını eve götürmesinin önü açıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler