HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paris saldırganıyla ilgili flaş detay: Cesedinin yanında terör örgütü notu

Fransa'nın başkenti Paris'in en ünlü bulvarı Champs Elysees'te seçimlere 58 kala gerçekleşen silahlı saldırıda ayrıntılar belli oluyor. Reuters haber ajansı, son dakika olarak duyurduğu haberde saldırganın cesedinin yanında IŞİD'i savunan bir not bulunduğunu duyurdu. Saldırı, Fransız siyasetinde depreme yol açtı. Irkçı aday Marine Le Pen, bu sabah sahneye çıktı ve hükümetten gizli servis tarafından izlenen yabancıların hemen Fransa'dan atılmasını istedi.

Paris saldırganıyla ilgili flaş detay: Cesedinin yanında terör örgütü notu

Reuters haber ajansı, Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerine 58 saat kala, son dakika olarak duyurduğu haberde, Paris'te gerçekleşen silahlı saldırının sorumlusunun cesedinin yanında terör örgütü IŞİD'i savunan bir not bulunduğunu duyurdu. IŞİD, polislere Kalaşnikofla ateş açılan saldırıyı üstlenerek teröristin kimliğini ilan etmişti.

"HİÇ UTANÇ DUYMADAN KORKUYU SÖMÜRÜYOR"

Saldırı, Fransa siyasetinde depreme yol açtı. Gizli servisin izlediği tüm yabancıların Fransa'dan kovulmasını isteyen ırkçı aday Le Pen'e yanıt veren Başbakan Cazeneuve, "Hiç utanç duymadan korkuyu sömürüyor" dedi. Başbakan ayrıca, elit birliklerin de yer aldığı bütün güvenlik güçlerinin seçim için seferber edildiğini duyurdu. ABD Başkanı Trump ise, saldırının cumhurbaşkanlığı seçimlerine büyük bir etkisi olacağını söyledi.

Le Pen ayrıca, hükümetten Fransa sınırlarının yeniden eski haline getirilmesini talep etti.

Le Pen'e yanıt yaklaşık iki saat sonra Başbakan Cazeneuve'den geldi. Başbakan, ırkçı adayın saldırıyı seçimlerde kullandığını ve insanları bölerek puan kazanmaya çalıştığını söyledi. Cazeneuve, "Hiç utanç duymadan korkuyu sömürüyor" dedi.

'BÖLÜNME VE GÖZDAĞINA TESLİM OLMAYIN'

Seçimin favori adayı Emmanuel Macron ise, seçmenlere korkuya teslim olmamaları çağrısını yaptı. Macron, "Bölünme ve gözdağına teslim olmayın" ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan ve İçişleri Bakanı'yla birlikte Paris polis merkezini ziyaret etti. Hollande, her yeri kameralarla izlenen ünlü bulvara düzenlenen saldırıyla ilgili bilgi aldı.

Bugün öğle saatlerinde bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, saldırının cumhurbaşkanlığı seçimlerine büyük bir etkisi olacağını söyledi.

BÜTÜN BİRLİKLER SEFERBER

Bu sabahki acil güvenlik zirvesinin ardından açıklama yapan Başbakan Bernard Cazeneuve, elit birliklerin de yer aldığı ülkedeki tüm güvenlik güçlerinin seferber edildiğini açıkladı. Cazeneuve'ün verdiği bilgiye göre, 50 bin polis halihazırda seçimler için alarm durumunda.

Fransız polisi, bu sabah saldırganın Paris banliyösündeki evini aradı, baskını televizyonlar canlı yayınladı. Polis, aileden üç kişiyi gözaltına aldı. Saldırıda rol olan ikinci şüpheli aranıyor. AP haber ajansı, saldırganın Şubat ayında polisi tehdit ettiği için gözaltına alındığını ve ardından serbest bırakıldığını duyurdu.

Saldırı anını gösteren video kayıtları sosyal medyada paylaşıldı. Olay yerinde çekilen fotoğraflarda ise, onlarca boş mermi kovanı bulunuyor. Günün ağarmasıyla, ünlü Champs Elysees Bulvarı'nda terörün izleri daha net görüldü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler