HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paris saldırılarının ikinci haftasında anma töreni

Paris'de tam iki hafta önce düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden 130 kişi için bugün anma töreni düzenlenecek. Invalides'de düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Hollande, saldırılardan kurtulabilenler ve hayatını kaybedenlerin aileleri katılacak.

Paris saldırılarının ikinci haftasında anma töreni

Fransa'nın başkenti Paris'de tam iki hafta önce düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden 130 kişi için bugün anma töreni düzenlenecek.

Paris'in merkezindeki Invalides'de düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırılardan kurtulabilenler ve hayatını kaybedenlerin yakınları da dahil olmak üzere, 1000 dolayında kişinin katılması bekleniyor.

Saldırı kurbanlarının isimlerinin teker teker okunacağı anma töreninde bir dakikalık saygı duruşunda da bulunulacak.

13 Kasım akşamı Paris'te düzenlenen bir dizi eşgüdümlü saldırıda lokanta, bar ve kafelere ateş açılmış, Bataclan tiyatrosundaki konsere de baskın düzenlenmişti. Konser salonunda öldürülenlerin sayısı 89 oldu.

Paris saldırılarında 350'yi aşkın kişi yaralandı. Saldırılar Fransa'nın yakın tarihinin en kötü olayları olarak niteleniyor.

Bugünkü törende Cumhurbaşkanı Hollande, saldırıda can verenlerin ailelerine de bir konuşma yapacak. Hollande, Fransa halkına, evlerini Fransız bayraklarıyla donatarak anma törenine katılma çağrısında bulundu.

Ancak saldırılarda ölenlerin ailelerinin tümü de, askeri müze ile Napolyon'un mozolesinin bulunduğu Invalides'de yapılacak anma töreni davetini kabul etmedi.

Bir kurbanın ailesi, Fransız medyasına yaptığı açıklamada törene katılmayı reddettiklerini, zira yetkililerin bu yılın başında düzenlenen saldırılardan sonra halkı korumak için yeterli önlem almadığını söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler