HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paris'te silahlı saldırı

Fransa'nın başkenti Paris'te uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Son dakika habere göre,1 polis hayatını kaybetti, bir polisin ise yaralı olduğu bilgisi verildi. Fransa polisinin yaptığı ilk açıklamada "Saldırı büyük ihtimalle terör eylemi" ifadesi kullanıldı. Fransız polisi ayrıca 2 saldırgandan birisinin öldürüldüğünü, diğerinin ise kaçtığını belirtti. Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

Fransa'nın başkenti Paris'te iki kişi tarafından polise ateş açıldı. Fransa İçişleri Bakanlığı, Paris'in ünlü Champs Elysees Bulvarı'nda meydana gelen olayda saldırganlardan birinin vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Saldırıda 1 polis memuru hayatını kaybederken bir polis de yaralandı.

FRANSIZ POLİSİ: OLAY TERÖR SALDIRISI

2 kişinin arabayla geldiği ve polise ateş ettiği belirtiliyor. Olay sonrası Şanzelize Caddesi trafiğe kapatıldı ve bölgede helikopterlerle güvenlik uçuşları yapıldığı belirtildi. Fransız polisi, halkı Champs Elysees Caddesi'nden uzak durması yönünde uyardı. Fransa polisinin yaptığı ilk açıklamada "Saldırı büyük ihtimalle terör eylemi" ifadesi kullanıldı.

Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henri Brandet Paris'te Champs Elysees Caddesi'ndeki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırganın otomobilini park ettikten sonra polis aracını silahla taradığını bildirdi. Brandet, saldırı ile ilgili basına açıklamalarda bulundu.

Sözcü, saldırganın aracını park ettikten sonra otomatik bir silahla caddedeki polis otomobilini tarayarak içindeki polisin ölümüne neden olduğunu açıkladı.

Bu kişinin daha sonra kaçmaya çalışırken de iki polise ateş açarak yaraladığını kaydeden Brandet, diğer polislerin verdiği karşılıkla saldırganın ölü ele geçirildiğini duyurdu.

Yaralı polislerden birisinin durumunun ağır olduğunu kaydeden Brandet, "Polisler, saldırıda özellikle bilinçli olarak hedef alınmıştır." dedi.

Saldırı sonrası Champs Eysees Caddesi trafiğe kapatıldı. Bölgedeki metro istasyonları da yine önlem amacıyla kapatıldı.

BFM televizyon kanalı, saldırganın poliste sabıkası kaydı bulunduğunu belirtirken, terörle mücadele savcısının soruşturma başlattığını duyurdu.

Bu arada Başbakan Bernard Cazeneuve'ün, saldırı ile ilgili son gelişmeleri Cumhurbaşkanı François Hollande'a aktarmak üzere Elysee Sarayı'na geçtiği bildirildi.

HOLLANDE'DEN AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'in Champs Elysees Caddesi'nde gerçekleşen saldırıya ilişkin,"Olayla ilgili ilk bilgiler olayın bir terörist eylem olduğuna işaret ediyor." dedi.

Başbakan Bernard Cazeneuve ile Elysee Sarayı'nda yaptığı toplantının ardından, basına bir açıklama yapan Hollande, olayda bir polisin hayatını kaybettiğini, iki polisin yaralandığını, saldırganın ise vurularak, öldürüldüğünü belirtti.

Olayın ardından bölgenin güvenlik koridoruna alındığını ve bölgedeki insanların tahliye edildiğini anlatan Hollande, "Olayla ilgili ilk bilgiler, olayın bir terörist eylem olduğuna işaret ediyor." ifadesini kullandı.

Paris Savcılığı Terör Ofisi'nin konuyla ilgili soruşturma başlattığını aktaran Hollande, saldırganın amacı konusunda ve saldırgana yardım eden kişiler olup olmadığı yönünde, araştırma yapıldığını vurguladı.

Ülkedeki bütün güvenlik birimlerinin birlik içinde hareket ettiğine işaret eden Hollande, cumhurbaşkanı seçimi süreci içerinde bulunulduğu için aşırı ölçüde dikkatli olduklarını kaydetti.

"Güvenliğimiz tehlikede" diyen Hollande, güvenlik görevlilerinin görevlerini yapmaları için herkesin elinden gelen desteği vermesini istedi.

Hollande, herkesin korunmasını sağlamak için bütün önlemlerin alınacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Hollande, konuyu ele almak için güvenlik konseyi toplantısı yapılacağı bilgisini paylaştı.

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu bu pazar günü gerçekleştirilecek.


En Çok Aranan Haberler