HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paris'teki anma etkinliklerinde büyük panik

Paris'te terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anıldığı etkinlikte, yanlış anlaşılmadan kaynaklı, büyük panik yaşandı. Fransız polisi ise aranan saldırganlardan birinin fotoğrafını yayınladı.

Anma etkinlikleri için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yüzlerce insan bir anda çığlık çığlığa kaçmaya başladı. Panik, kurbanların anısına mum yakılan yerde başladı ve birkaç saniye içinde büyüdü. Kısa süre sonra polis, iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.

Bir araçta bomba olduğuna dair söylentilerin paniğe yol açtığı öne sürülüyor. Bir diğer söylenti de görevlilerin bir şüpheliyi kovaladığı ve ardından etraftaki insanların kaçmaya başladığı yönünde.

Reuters'a konuşan bir yetkili, vatandaşlardan bazılarının silah sesi duyduklarına dair iddialar olduğunu söyledi. Olay yerine takviye polis geldiği görülürken; AFP haber ajansı, olayın "yanlış alarmdan kaynaklanmış gibi göründüğünü" bildirdi.

Buna benzer bir paniğin, Cuma gecesi saldırıya uğrayan barın önünde katliamın kurbanlarını anan Parisliler arasında da yaşandığı belirtildi.

DÜNYA BU TERÖRİSTİ ARIYOR

Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan saldırıları düzenleyen teröristlerden birinin kaçtığı açıklandı. Fransız polisi, aranan saldırganın fotoğrafını yayımladı. AFP'ye konuşan Fransız güvenlik yetkilileri, kaçan saldırganın yakalanması için 'insan avı' başlattıklarını söyledi.

Paris'te önceki gece yaşanan terör saldırılarından bir bölümü üç erkek kardeş tarafından düzenlenmişti.

AFP'ye konuşan güvenlik yetkilisi, kaçan saldırganın, bu kardeşlerden biri olduğunu belirtti. Yetkili, kardeşlerden birinin Belçika'da tutuklandığını, bir diğerinin ise saldırıda öldüğünü söyledi.

Polis, kaçak saldırganın isminin Salah Abdeslam olduğunu açıkladı. Brüksel doğumlu Abdeslam'ın 26 yaşında olduğu belirtildi. Fransız polisi, Belçika tarafından da hakkında uluslararası yakalama emri çıkarılan Abdeslam'ın "tehlikeli" olduğunu belirtti.

ÖLÜ SAYISI 132'YE YÜKSELDİ

Bu arada kanlı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 129'dan 132'ye yükseldi. AFP'nin haberine göre, yetkililer, hastanede yaşam savaşı veren üç kişinin daha öldüğünü duyurdu.

OLAĞANÜSTÜ HAL 3 AY SÜREBİLİR

Öte yandan, Başkent Paris'teki terör saldırılarının ardından ülke çapında ilan edilen olağanüstü halin 3 ay uzatılabileceği belirtildi. Fransız basını, Fransa Cumhurbaşkanı François Holland'ın, meclisten OHAL süresinin en fazla 12 günle sınırlayan 1955 tarihli yasanın değiştirilmesini istediğini yazdı.

Buna göre, yasa değişikliğiyle ilgili taslak metin çarşamba günü Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek. Yeni değişiklikle en fazla 12 gün uygulanabilen OHAL süresinin 3 aya çıkarılması öngörülüyor.

Olağanüstü hal durumunda vatandaşların sokağa çıkması yasak değil ancak İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, dün yaptığı açıklamada, valililere gerekli görmeleri halinde kendi bölgelerinde sokağa çıkma yasağı ilan etme yetkisi verildiğini de duyurmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler