HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Patlamadan haberimiz yok!

CNN'e konuşan PKK sözcüsü, ''patlamadan haberleri olmadığını'' söyledi.

Patlamadan haberimiz yok!
CNN'nin haberi şöyle; Polis, patlamada 10 güvenlik görevlisiyle 12 sivilin yaralandığını belirtti. Erkek olduğu belirlenen saldırganın, Taksim Meydanı’nda park halinde olan bir polis otobüsüne binmeye çalıştığı bildirildi.
[** **](http://video.mynet.com/habervideo/Taksim-de-Intihar-Saldirisi/997590) [** **](http://video.mynet.com/habervideo/Taksim-deki-Panik/997660/) [** **](http://video.mynet.com/habervideo/Taksimde-Intihar-saldirisi-2/997602) [** **](http://video.mynet.com/habervideo/Taksim-de-Intihar-Saldirisi-4/997628/) [** **](http://video.mynet.com/habervideo/Canli-Bombanin-Son-Ani/997671) **[** **](http://video.mynet.com/habervideo/Capkin-Patlamayla-Ilgili-Aciklama-Yapti/997624/)** [**İLK GÖRÜNTÜLER - GALERİ **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/istanbul-taksimde-canli-bomba/6679/172855/) [** **](https://www.mynet.com/erdogandan-patlamaya-ilk-yorum-110100539559)
PKK'yı iyi tanıyan uzmanlar, saldırının terör örgütü tarafından gerçekleştirilmiş olmasının muhtemel olduğunu belirtti.
Ancak CNN International'a konuşan bir PKK sözcüsü, patlama hakkında bir bilgisi olmadığını söyledi.
PKK sözcüsü, "Taksim'deki bu patlama hakkında hiçbir fikrim yok" ifadesini kullanırken, örgüt tarafından ilan edilen "tek taraflı ateşkesin" bugün sona erdiğini belirtti.
Sözcü ayrıca, PKK lideri Murat Karayılan'ın geçtiğimiz günlerde Radikal gazetesine verdiği röportaja vurgu yaparak, Karayılan'ın, "artık sivillere yönelik eylemlerde bulunmayacağız" şeklindeki sözlerini hatırlattı.
**Agence France-Presse:** **İntihar bombacısı İstanbul'un merkezinde en az 15 kişiyi yaraladı**
İstanbul Emniyet Müdürü, şehir merkezinde kendini havaya uçuran bir intihar bombacısının, 15 kişiyi yaraladığını söyledi.
Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Bunun bir intihar saldırısı olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullanırken, yaralılardan ikisinin durumunun ciddi olduğunu belirtti. PKK ve aşırı sol örgütler geçmişte İstanbul'da bombalı saldırılarda bulunmuştu.
Haziran ayına yine İstanbul'da askerleri taşıyan bir otobüs bombalı saldırıya maruz kalmış ve beş askerle bir asker kızı hayatını kaybetmişti.
**Reuters:** **Taksim Meydanı'ndaki patlamada canlı bomba şüphesi**
Saldırgan polis aracını hedef aldı. Polis, saldırıdan bir canlı bombanın sorumlu olduğunu düşünüyor.
El Kaide militanları tarafından 2003 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen bir saldırıda 57 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.
**Associated Press:** **İstanbul'daki patlamada en az 15 yaralı var**
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, intihar bombacısı olduğundan şüphelenilen bir kişinin İstanbul'un en büyük meydanında üzerindeki düzeneği patlattığını belirtti. Olayda 15 kişi yaralandı.
Patlama, Taksim Meydanı'nda yapılabilecek olası bir gösteriye karşı hazır bulunan polis noktasında yaşandı.
**Sky News:** **İstanbul bombalı saldırıyla sarsıldı**
Taksim Meydanı’nda bir intihar bombacısı tarafından düzenlendiği düşünülen saldırıda en az 15 yaralı var. Saldırgan bir polis aracını hedef aldı. SkyNews televizyonuna olay yerinden bilgi aktaran gazeteci Dorian Jones, çok şiddetli bir patlamanın ardından silah sesleri duyduğunu belirtti.
Jones, bomba taşıyan birinin polis aracına binmeye çalışmış olabileceğini söyledi. Bomba zamanından önce patlarken, saldırganın öldüğü tahmin ediliyor.
**Bloomberg:** **Polisi hedef alan saldırıda en az 15 kişi yaralandı**
Saldırının bir polis aracına binmeye çalışan intihar bombacısı tarafından yapıldığı belirtildi. Saldırıdan henüz kimin sorumlu olduğu hakkında kesin bilgi yok. Geçmişte İstanbul’da PKK, İslami örgütler ve solcular çeşitli saldırılar düzenlemişti.
**ABC News:** **İntihar saldırısında 15'ten fazla yaralı var**
Görgü tanıkları, polise yönelik yapılan saldırıda güçlü bir patlamanın alanı sarstığını belirtti. Patlamanın hemen ardından polis ve itfaiye Taksim Meydanı’na akın etti.
PKK ve aşırı solcu gruplar geçmişte İstanbul’da saldırı düzenlemişti.
**Jerusalem Post: İstanbul’daki patlamada en az 15 kişi yaralandı**
Taksim Meydanı’ndaki polis noktasına düzenlenen saldırıda en az 15 kişi yaralanırken, İsrail Radyosu bir kişinin öldüğünü iletti.
**Deutsche Welle: İstanbul’daki patlamada 15’in üzerinde yaralı var**
İstanbul polisi, yaşanan intihar saldırısında en az 15 kişinin yaralandığını belirtti. İstiklal Caddesi’nden meydana geçiş kapatılırken, Taksim Meydanı polis kordonuna alındı.
**Ynetnews: Başka bombalar olabilir**
İstanbul’da yaşayan Jacky adındaki Yahudi vatandaş, canlı bombanın Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Taksim Meydanı’nda bulunan polisi hedef aldığı söyledi. Jacky telefonda şu bilgileri iletti: “Beşi ciddi olmak üzere 20 kadar yaralı olduğunu söylüyorlar. Yaralıların birçoğunu polis oluşturuyor. Başka bombalar olabileceği belirtiliyor. Saldırının PKK tarafından yapılmış olabileceği ifade ediliyor.”
**Haaretz: İstanbul’daki intihar saldırısında en az 15 yaralı var**
İstanbul emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, erkek olduğu belirtilen bir saldırganın taşıdığı bombayı patlattığını belirtti ancak başka bilgi vermedi. Televizyonlarda ise patlama alanında üzeri gazeteyle örtülmüş bir ceset olduğu görüldü.
Saldırıyı düzenlediğinden şüphelenilen PKK, Türkiye’de geçmişte de bombalı saldırılar yapmıştı. Saldırı, örgütün ilan ettiği tek taraflı ateşkesin sona yaklaştığı günlerde yaşandı. Türkiye’de aynı zamanda İslami militan örgütler de geçmişte saldırılar düzenlemişti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler