HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Patronu düşerken yardım etmedi, video çekti: Beni öldürecekti

Kuveyt'te bulunan bir binanın yedinci katından düşerken ev sahibi tarafından videoya çekilen ve yardım çağrılarına hiçbir yanıt alamayan Etiyopyalı ev işçisi ilk kez konuştu. Kurtarılmak yerine görüntüleri kayda alınan işçi kadın, işvereni için "Beni öldürmek isteyen kadından kaçmaya çalışıyordum" dedi. Metal bir tenteye vurduktan sonra kolu kırılan, baş ve kulağında kanama olan Etiyopyalı işçi, ölümden kurtuldu.

Etiyopyalı ev işçisi kadın, pencerenin kenarına tutunarak yardım çığlıkları atmıştı, ancak ev sahibi, olayı 'komik bir görüntüymüşçesine' videoya çekerek tepkisiz kalmış ve yardım etmemişti.

Etiyopyalı kadının düşüşünü kameraya çeken ev sahibi, görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşmıştı.

'BENİ ÖLDÜRECEKTİ, KURTULMAK İÇİN ORAYA ÇIKTIM'

Pazar günü Etiyopya televizyonu genç kadının hastane yatağındaki görüntülerini yayınlardı. İşçi kadının, olaya ilişkin açıklamasında "kendini öldürmek istediği" yönündeki iddiaları yalanlayarak, işvereninin kendisini öldürmesinden korktuğu için oraya çıktığını söylediği belirtildi.

Middle East Eye'a konuşan ev işçisi; "Hanımefendi beni banyoya kilitledi ve orada kimse duymadan öldürecekti bunun üzerine kendimi kurtarmak için oraya çıktım ve sonra düştüm" dedi. Kendini korumaya çalıştığını söyleyen Etiyopyalı kadın, "Ne yapabilirdim ki" diye sordu.

NEDEN VİDEOYA KAYDETTİ?

Öte yandan Kuveytli ev sahibi, görüntüleri kayda aldığını çünkü cinayet iddialarına karışmak istemediğini iddia etti.

Kuveyt İnsan Hakları Derneği resmi bir soruşturma çağrısında bulunaraki "insan hayatının hiç önemsemediğini" bildirdi.


En Çok Aranan Haberler