HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pentagon 'hacklenmek' istiyor

ABD Savunma Bakanlığı, siber güvenliğini test etmek için yarışma başlattı. 12 Mayıs'a dek sürecek yarışmada bilgisayar korsanlarından, sistemdeki açıkları tespit etmeleri isteniyor. Büyük açık tespit edenlere para ödülü verilecek.

Pentagon 'hacklenmek' istiyor

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, siber güvenliğini test etmek üzere hacker yarışması başlattı.

12 Mayıs'a kadar sürecek olan yarışmada bilgisayar korsanlarından, Pentagon'un bilgi işlem sistemindeki açıkları tespit etmeleri isteniyor.

Korsanlara, büyük bir açık tespit etmeleri halinde para ödülü verilecek.

Sistemdeki boşlukları bulmayı hedefleyen benzer girişimler özel teknoloji şirketleri tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Google, Facebook, Microsoft ve Yahoo daha önce "arıza avcıları" yarışmaları düzenlemişti.

Facebook'un ödül programını başlattığı 2011'den bu yana hackerlara 3 milyon dolardan fazla ödül dağıttığı tahmin ediliyor.

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Pentagon yetkilisi, binlerce kişinin yarışmaya katılmasını beklediklerini söyledi.

"Pentagon'u hackle" yarışması 12 Mayıs'ta son bulacak.

Güvenlik uzmanları uzun süredir ABD yönetimini siber güvenlik alanında büyük teknoloji şirketlerinden fikir almaya ve bu tarz arıza avcılığı yarışmaları yapmaya teşvik ediyordu.

Pentagon yetkilileri, kendi bilgisayar güvenliği uzmanlarının çalışmalarının yanında dışarıdan katılımcıların, sistemde başka zayıflıklar ve açıklar bulacağını tahmin ediyor.

ABD vatandaşı olma şartı varPentagon yarışma sonucunda ödül verirse, dünyada ilk kez bir devlet bilgisayar korsanlarına para ödülü vermiş olacak.

Bu ay başlayan yarışmaya katılabilmek için ABD vatandaşı olmak ve kayıt yaptırmak gerekiyor.

Sabıka kayıtları incelenen adaylara, Pentagon'ın bazı bilgisayar ağlarına giriş izni veriliyor.

Ancak ilk etapta daha "hassas ağlar" ve başlıca silah programları, bilgisayar korsanlarına giriş izni verilen projeye dahil edilmedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler