HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Peşmerge komutanı: ‘Şengal’in kurtarılmasını PKK engelliyor’

Peşmerge Güçleri Şengal Bölgesi Komutanı Kasım Şeşo, PKK'yı, Musul'un Şengal ilçesini IŞİD'in elinden kurtarma operasyonunu "engellemekle" suçladı.

Uzun süredir hazırlığı yapılan ve geçtiğimiz günlerde başlaması planlanan Şengal'i kurtarma operasyonu ertelendiği bildirilirken Rudaw'a konuşan Komutan Şeşo, "PKK Şengal'de kalmamalı. Çünkü asıl eylem alanları Kuzey ve Batı Kürdistan'dır" İfadesi kullandı.

Şengal ilçesi'nin Auğustos 2014'te IŞİD'in eline geçtiği, ŞİD saldırılarından kaçan yaklaşık 30 bin Ezidi Kürt'ün ise Şengal Dağı'na sığındığı anımsatılıyor.

YPG'YE SESLENDİ

Kasım Şeşo, PKK'nın Şengal'in "tapusunu ele geçirmek" niyetinde olduğunu söylediği açıklamaları sırasında Halk Savunma Güçleri (HPG) ile Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) seslenirken de "Durum birbirimizin gözlerine parmaklarımızı batırdığımız noktaya varmasın. Siz de Kürt'sünüz ve kardeşiz. Buyurun gidin, Kuzey Kürdistan'ı ve Rojava'yı kurtarın! Eğer yardım etmezsek, serzenişe hakkınız olur" şeklinde konuştu.

Rudaw haberinde "PKK'nın Şengal bölgesinde yaptıklarından, Amerika Birleşik Devletleri de (ABD) rahatsız. ABD'li yetkililerin, konu hakkında Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile görüştüğü belirtiliyor" dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Şengal Sorumlusu Cemil Hıdır'ın ise, Çarşamba yaptığı açıklamada, HPG ve YPG'nin Şengal'de kalmasına karşı olduklarını ifade ederek, "Hiçbir şekilde bu güçlerin Şengal'de kalmasını desteklemiyoruz" dediğine dikkat çekiliyor. (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler