HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Peşmergeler ile PKK arasında 24 saatlik ateşkes

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hawrami, Musul'un Sincar ilçesinde aralarında çatışma çıkan Peşmergeler ile PKK arasında 24 saatlik ateşkes sağlandığını bildirdi.

Hawrami, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Peşmerge komutanları ve Sincar'daki PKK'lılar arasında yapılan toplantı sonucu çatışmanın çıktığı Sincar'a bağlı Sinun bölgesinde 24 saatlik bir ateşkese varıldı. Peşmerge ve PKK arasında gerginliğin sonlandırılması için yarın da toplantı yapılacak. PKK, Peşmerge'yi engellemeyi tekrarlamamalı" ifadelerini kullandı.

4 PEŞMERGE İLE 3 PKK'LI TERÖRİST YARALANMIŞTI

Musul'un Suriye sınırındaki stratejik Sincar ilçesinde terör örgütü PKK'ya bağlı militanlar ile Mesud Barzani'ye yakın ve Peşmerge Bakanlığına bağlı Suriyeli Kürt Peşmerge güçleri arasında çıkan çatışmada, 4 Peşmerge ile 3 PKK'lı terörist yaralanmıştı.

Terör örgütü PKK, Ağustos 2014'te IŞİD'in Sincar ilçesine saldırmasını bahane ederek bölgeye yerleşmişti. PKK, IKBY Hükümeti, IKBY Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani'nin uyarılarına rağmen hala bölgeden çıkmadı. Bölgede yaşayan Ezidiler de terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığından rahatsız. Ezidi yetkililer, yaptıkları açıklamalarla PKK'nın Sincar'dan çıkmasını istedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler