HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pınar Selek dördüncü kez beraat etti

Mısır Çarşısı'nda yedi kişinin öldüğü patlama davasında yerel mahkeme, Pınar Selek için dördüncü kez beraat kararı verdi. Daha önce Selek hakkında üç defa beraat kararı verilmiş ancak üçü de Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Pınar Selek dördüncü kez beraat etti

Mısır Çarşısı'nda yedi kişinin öldüğü patlama davasında yerel mahkeme, Pınar Selek için dördüncü kez beraat kararı verdi.

Sosyolog Pınar Selek'in davasında daha önce üç defa beraat kararı verilmiş ancak üçü de Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Yargıtay'ın bozma kararına direnilmesine hükmeden İstanbul 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçesinde, "Bilirkişi raporlarına istinaden çelişkiler giderilemediği, patlama sebebi bilinmediğinden şüpheden uzak delil elde edilememiştir. Şüphe sanık lehine kullanılır. İspat hiçbir kuşkuya yol açmayacak şekilde net olmalıdır" denildi.

Birgün.net'in haberine göre Pınar Selek kararla ilgili, "Bu karar, Türkiye'de hukuk devleti olduğunu göstermiyor. Umarım savcı itiraz etmez ve 16 yıllık süreç tekrar devam etmez" dedi.

9 Temmuz 1998 günü İstanbul Mısır Çarşısı'nda bir yiyecek büfesinde patlama meydana gelmişti. Patlamada yedi kişi ölürken, 127 kişi yaralanmıştı.

Dava sanıklarından Abdülmecid Öztürk, bombayı Selek'le beraber hazırladıkları yönündeki ifadesinin işkence altında alındığını söylemiş, "Selek'i daha önce görmedim, tanımıyorum. Önüme bir kağıt uzatıp parmak bastırdılar, orada neler yazlı bilmiyorum. Okuma yazmam da yok. Kimseyi teşhis etmedim" demişti.

Pınar Selek hakkındaki ilk dava Temmuz 1998'de "terör örgütü üyesi olmak" ve "bomba imal etmek" suçlamalarıyla açılmış, 10 ila 15 yıl hapisle cezalandırılması istenmişti.

Selek geçen yıl da ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmış, ancak Yargıtay kararı bozmuştu

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler