HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK bölgesinde Ku Klux Klan bile eğitiliyor iddiası!

ABD'nin PKK'nın kontrolündeki bölgelerde bulunan ve sayıları 5 bini bulan yabancı teröristleri eğittiği ve silahlandırdığı öne sürüldü. Yeni Şafak gazetesinin iddiasına göre, başta PKK olmak üzere Türkiye'de faaliyet gösteren örgüt militanlarının yanı sıra, Ku Klux Klan’dan Pediga’ya kadar onlarca örgütün militanları PKK'nın kontrolündeki bölgede eğitiliyor.

ABD, terör örgütü PKK’ya silah ve lojistik desteğine bahane olarak kullandığı DEAŞ’ın bitmesine rağmen bölgeye yığınak yapmaya devam ediyor. Pentagon'un PKK eliyle işgal ettiği yerlere üsler kurmayı sürdürdüğü belirtilen haberde, Suriye’nin kuzeyinde, içinde 7 bin ABD askerini barındıran 13 ayrı üs bulunduğu ve buralardan terör örgütlerine her türlü desteğin sağlandığı öne sürüldü.

Haberde yer alan iddialar şöyle:

Rimeylan ve Tabka bölgesindeki ana üslerin yanısıra Haseke-Halep hattında yoğunlaşan kamplardan, PKK işgalindeki 38 bin kilometrekarelik alanda faaliyet gösteren 15’ten fazla terör grubuna silah ve lojistik destek sağlanıyor.

HER TÜRLÜ ÖRGÜT VAR

Terör vadisini yöneten Pentagon ve CIA, başta PKK/PYD olmak üzere DHKP-C, TİKKO, MLKP, TKP/ML, Devrimci Karargah, Acilciler örgütü ve TİKB olmak üzere birçok illegal yapının hamiliğini üstleniyor. Teröristler ABD’nin kurduğu kamplarda silah-bomba eğitimi alıyor.

YENİ ŞAFAK'IN KU KLUX KLAN İDDİASI

On binlerce teröriste ev sahipliği yapması açısından Lübnan’da 1980’lerin Beka Vadisi’ne benzetilen kuzey Suriye bölgesinde, Batı ülkelerince aktif desteklenen birçok örgüt kamp kurmuş durumda. Aralarında Ku Klux Klan’dan Pediga’ya, IRA’dan Naziler’e kadar birçok radikal yabancı örgüte bağlı militanlar bile bulunuyor. Sayıları 5 bini bulan "yabancı" teröristler, PKK bölgesinde faaliyet gösteren International Taburu’da eğitim görüyor. Silah verdiği teröristleri Türkiye’ye saldırmaları için yönlendiren ABD, bir yandan da Rakka’dan sağ kurtardığı DEAŞ’lıları aynı amaçlar için kullanıyor. Coğrafyanın istikrarsızlaştırılması için eğitilen teröristler, Suriye barışının önündeki en büyük tehdit durumunda.

KU KLUX KLAN NEDİR?

Ku Klux Klan (KKK), 24 Aralık 1865 ABD'de Tennessee'de kurulan siyahi karşıtı aşırı faşist bir gizli örgüt. Kurucuları; Büyük Büyücü olarak bilinen Nathan Bedford Forrest, Yüzbaşı John C. Lester, Binbaşı James R. Crowe, John D. Kennedy, Calvin Jones, Richard R. Reed, Frank O. McCord'dır. "Birth of a Nation" filmi ile kendilerini bildirmişlerdir.

Örgüte katılanlar arasında da, iç savaş öncesi kurulmuş olan "Knights of the Golden Circle" (Altın Çember Şövalyeleri) adlı gizli cemiyetin üyelerinin çokluğu dikkat çeker.

KURULUŞ AMACI

Ku Klux Klan örgütü Amerikan İç Savaşı sonrasında siyahilerin kazanmaya başladığı haklara, özgürlüklere ve siyah - beyaz eşitliğine karşı çıkmıştır. Amaçlarına ulaşmak için şiddet ve teröre başvurmuşlardır. Örgüt iki defa dağılmasına rağmen 1950 ve 1960'larda tekrar canlanmıştır. Günümüzde bazı bölgelerde sadece yerel bazda propaganda yapmaktadır.


En Çok Aranan Haberler