HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK sempatizanları Öcalan tişörtleriyle İngiltere Parlamentosu'nu bastı

PKK sempatizanları, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin İngiliz parlamentosunda düzenlediği toplantıda Abdullah Öcalan'ın baskılı olduğu tişörtlerle giyerek Türkiye karşıtı slogan attı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İngiltere'nin, başkent Londra'daki tarihi parlamento binasında düzenlediği toplantıya dinleyici olarak giren bir grup PKK yandaşı, toplantı sırasında Türkiye karşıtı slogan attı.

İNGİLİZ POLİSİ OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yer aldığı tişörtler giyen terör örgütü yandaşlarının toplantı salonundaki sloganlarının duyulmasıyla İngiliz polisi duruma kısa sürede müdahalede bulunarak, olayın büyümesini engelledi.

Göstericilere salondan ayrılması çağrısı yapan polis, toplantıdan çıkılmaması halinde gözaltına alınacakları uyarısında bulundu. Bir süre salondan çıkmamak için direnen PKK yandaşları, polis tarafından dışarı çıkarıldı.

UETD SİYASİ İŞLER BAŞKANINA SALDIRDILAR

Bu arada, terör örgütü sempatizanlarından bazıları UETD Siyasi İşler Başkanı Merve Demir'e hakaret ederek saldırdı.

Demir, olaya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırganın görüntülerini çektiğini belirterek, bu görüntüleri polisle paylaşacağını ve şikayette bulunacağını söyledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler