HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK yandaşları ve Rumlar, Almanya'nın kararını kutladı

Almanya'da çıkan sözde Ermeni soykırımı tasarısı Rumlar ve PKK yandaşları tarafından sevinçle karşılandı. Yunanistan, Ermenistan, HDP ve PKK bayrakları açıldı.

PKK yandaşları ve Rumlar, Almanya'nın kararını kutladı

1915-1916 yıllarındaki Ermeni tehcir ve olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren karar tasarısı Alman Federal Meclisi'nde onaylandı. Türkiye'den siyasiler peşpeşe sert açıklamalar yaptı. Almanya'daki Türkler duruma tepki gösterirken, Rumlar ve PKK yandaşlarını durumu fırsat bilerek kutlamalara başladı.

PKK'LILAR VE ERMENİLER BAYRAK AÇTI

Tasarının kabul edilmesinin ardından parlamento önünde Yunanistan, Ermenistan, HDP ve PKK bayrakları açıldı.

ERDOĞAN: KARAR, TÜRKİYE-ALMANYA İLİŞKİLERİNİ ETKİLEYECEK

Daha önce de bu konuyla ilgili Merkel'le telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Az önce Sayın Başbakan’la da bir telefon görüşmem oldu. Ortak kanaatimiz ilk adımımız büyükelçiyi istişarelerde bulunmak üzere Türkiye çağırmak. Alman parlamentosunun almış olduğu bu karar Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyebilecek olan bir karardır. Döndükten sonra bunların değerlendirmesini yapacağız. Nasıl bir adım atacağız bakacağız. Ondan sonra da asıl atmamız gereken adımları atacağız. Gidene kadar Dışişleri’ndeki arkadaşlarımız da gerekli çalışmaları yapacaklar ve ondan sonra atmamız gereken adımları atacağız" diye konuştu.

NATO'DAN AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Almanya'da kabul edilen tasarı sonrası bir açıklama yaparak, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin mümkün olan en kısa sürede normalleşmesini ümit ettiğini belirtti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler