HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PlayStation 4’le seks tuzağı

Sony’nin yeni oyun konsolu PlayStation 4’te bulunan kamera özelliğiyle kullanıcıların canlı seks videolarını paylaştığı ortaya çıktı.

PlayStation 4’le seks tuzağı

Oyunseverlerin heyecanlı beklediği yeni nesil PlayStation 4, satışa çıkmasından 2 hafta sonra bir skandalla gündemde. Skandalın nedeni ise konsoldaki ‘The Playroom’ özelliği.

'The Playroom' ile kamera yardımıyla oyun oynarken yaşadıkları alanı canlı olarak paylaşabilen kullanıcıların bu özelliği kötüye kullandığı ortaya çıktı. Sosyal haber paylaşım platformu Reddit’te bir kullanıcı ‘Playroom’ özelliğini açtığında bir kullanıcının partneriyle birlikte olma anlarını canlı bir şekilde yayınladığını ifade etti.

Hafta sonunda ise Darckobra adlı bir kullanıcı, canlı yayında uyuyan eşinin kıyafetlerini çıkarmış, oyun oynamaya devam ederek çıplak kalan eşinin görüntülerini binlerce kişiye izletmişti.

Bu görüntülere tanık olan ‘The Playroom’ kullanıcıları ise sistemden engellendi. PlayStation, Twitter üzerinden “Playroom kullanırken içeriğinizin tamamen oyun üzerine olması gerekmektedir. Kullanım şartlarına uygun olarak moderasyon yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler