HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Podemos lideri: Demokrasinin zaferi

Yunanistan'da referandumun ilk sonuçlarının açıklanmasının ardından dünyadan tepkiler gelmeye başladı.

Podemos lideri: Demokrasinin zaferi

Tepkilerin en dikkat çekici olanı referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından Çipras'ı destekleyen İspanya'nın sol partisi Podemos'tan geldi.

İspanya'nın kemer sıkma politikalarına karşı çıkan sol partisi Podemos'un lideri Pablo IglesiasYunanistan'daki referandum sonuçları için "demokrasinin zaferi" ifadesini kullandı.

Podemos lideri, Twitter hesabıdan "Bugün Yunanistan'da demokrasi kazandı" mesajı paylaştı.

Öte yandan İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentilon, referandumun ardından Yunanistan'la anlaşmaya varmak için yeniden harekete geçme zamanın geldiğini ifade etti.

Twitter'dan açıklama yapan İtalyan bakan, "Fakat Yunan labirentinden, büyümeyen ve zayıf bir Avrupa ile çıkış yok." diye ekledi.

"HAYIR" İŞLERİ ZORLAŞTIRDI

Belçika Maliye Bakanı Johan Van Overtveldt, Yunan halkının önlemler paketine 'hayır' demesinin işleri zorlaştıracağını söyledi.

Belçikalı bakan, bununla birlikte Yunan hükümetiyle saatler içinde yeniden müzakerelere kapının açık olduğunu ifade etti.

EURO BÖLGESİNDEN ÇIKMAYA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Rusya Ekonomi Bakanı yardımcısı Alexei Likhachev "Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkmaya bir adım daha yaklaştı." dedi.

ALMANYA'DAN REFERANDUM YORUMU

Almanya'nın muhafazakar milletvekili Michael Fuchs, Başbakan Çipras'ın bir felakete neden olduğunu söyledi. Sonuçlara saygı duyuyorum diyen Fuchs "48 saat içerisinde herhangi bir çözüme ulaşılamayacak" dedi.

LE PEN:AB OLİGARŞİSİNE KARŞI ZAFER

Fransa'nın aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, Yunanistan'daki referandum sonuçlarını "Avrupa Birliği oligarşisine karşı zafer" sözleriyle değerlendirdi.

Yunan halkının önlem paketine verdiği 'hayır' cevabının sağlıklı ve yeni bir yaklaşımın yolunu açması gerektiğini ifade eden Le Pen, "Avrupa ülkeleri bu gelişmeyi fırsat bilerek tek para sisteminin lağvedilmesini organize etmeli. Gerçek büyüme, istihdam ve borçların azaltılması için bu gerekli." dedi.

Ulusal Cephe, AB'nin yetkilerinin her alanda azaltılarak Avrupa hükümetlerine geri verilmesini savunuyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler