HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pokémon GO salgın bir hastalık gibi yayıldı, hayatlarımızı ve interneti ele geçirdi

Az buçuk internet kullanıyorsanız eğer çocukluğumuzun efsanesi Pokémon'un Nintendo tarafından piyasaya doğru düzgün bile sunmadığı oyunun İslamiyetten daha hızlı yayıldığını fark etmişsinizdir.

Pokémon GO salgın bir hastalık gibi yayıldı, hayatlarımızı ve interneti ele geçirdi

Selim Gerçeker / Mynet Haber

Facebook, Twitter gibi mecralarda gruplarda ya da anasayfanızda muhakkak bir Pokémon görseli görüyoruz. Artık onlar her yerde!

İlk olarak oyunun tam anlamıyla piyasaya sunulmadığını ve tüm store'lere yasal olarak gelince oyunlarınızın sıfırlanacağı bilgisini vererek biraz sizi üzüyor, biraz da kızdırıyoruz; ancak maalesef durum bu... Madalyonun öteki yüzüne bakalım 6 Haziran 2016'da çıkan oyunun yapımcısı Nintendo'nun hisseleri bir haftada piyasalarda %25 değer kazandı. Bu demek oluyor ki firmanın değeri tek bir oyunla 11 milyar dolar arttı. Bir haftada Twitter'ı yakalayan Nintendo, Whatsapp'ı da geçti. Bunların hepsinin bir haftada olması da oyunun sadece ülkemizde değil, tüm dünyada deliler gibi oynandığını gösteriyor.

Pokémon GO dünyayı kasıp kavuruyor

Kendisini Pokémon eğiticisi olarak görüp havaya giren birçok insan çoktan çantalarını, powerbanklarını ve telefonlarını alarak yollara koyuldu. Hatta kimileri kendisini Ash Ketchum sanarak oyunun havasına iyice kaptırdı.

Elbette ellerinde telefon ekrana bakan yediden yetmişe herkes sokaklara dökülünce oyunu fırsat bilip bu suistimal etmek isteyenler de oldu.

Habere göre ABD'de Pokémon Go oyuncularının sıkça gittikleri yerleri belirleyen silahlı 4 kişi, ıssız noktalara gelenlerin para ve değerli eşyalarını gasp etti. Gasp eden kişiler düşündüğünüz üzere yaşları büyük insanlar değil, genellikle oyunu oynayanlarla aynı yaşta olan 16-18 yaşındaki gençler... İhbar edilen şüpheliler her ne kadar kısa zamanda yakalansa da bağımlılık yaratan ve bizi sevimli manyaklara dönüştüren oyunun ilerde daha büyük tehlikeleri beraberinde getirebileceği endişesini küçükten hissettik...

Pokémon GO furyasından etkilenen sadece bireyler değil

Öncelikle evlerinde bilgisayar başında oturan, sevgilisi buluşmak isteyince ona bile üşenen, sıcağı bahane eden büyük bir kitle Pokémon Go sayesinde sokaklara aktı. Hatta Tatil zamanı tam İstanbul boş derken bir anda çıkıverdiler... Ancak bu furyadan etkilenen sadece bireyler değil. Örneğin bir televizyon kanalı...

Olayın büyüsüne kendisini kaptıran Kanal 7 Pokémonları bir evde toplayıp kendi dizilerinin müptelası olduğuna inandırmış :)

Olayın bir tek büyüsüne kapılan televizyon kanalları değil...

Kartal Belediye'sinin resmi Instagram hesabından yapılan paylaşımla sadece delirenin biz değil, belediyelerin de olduğunu net şekilde görüyoruz. Kartal Belediye'si Rattata'ları kendi imkanlarıyla yakalamak yerine poke toplarını kullansa daha sağlıklı olur gibi duruyor.

Üniversiteler de boş durmamış geçmiş bilgiyi...

Uslu bir öğrenci olursanız belki Pikachu'yu görebilirsiniz!

Ancak henüz olayı kavrayamamış haber kanallarımız da mevcut... Eğer bunu sokakta bu şekilde söylerseniz kızgın Pokémon avcılarının gazabına uğrayabilirsiniz. Ne canavarı kardeşim onun bir adı var, adı!

Oyunda en çok hangi Pokémondan sıkılıyoruz?

Oyunda sıklıkla görülen bazı Pokémonlar var. Ancak birçok insanın artık bırak peşimi düş yakamdan dediği tek bir Pokémon var o da

'Zubat'. Hem sık olan hem de yakalanınca çabuk kaçan Zubatlar birçok Pokémon avcısının sinir stres sahibi olmasına neden oldu.

Zubatlar artık değersiz Zubatlar kötü, Zubatlar kırgın...

Tabii tüm Zubatlar da diğerleri gibi hor görülmüyor. En son birisi kaderinin bu olduğunu anlamış ve çok konuşulacak bir ilişkiye imza atmış... Buradan kendilerine mutluluklar diliyoruz.

Son günlerde Pokémonla birlikte en çok gündemimizde olan konu...

Zubat hayalleri yıkıyor... Siz Pikachu dersiniz ama cenazenize Zubat gelir

Evet hayallerimizi yıkan Zubat'ı bir kenara bırakalım ve biraz da hiç beklemediğimiz yerlerden çıkan ister istemez bizi şaşırtan Pokémonlara bakalım

'Artırılmış gerçeklik' oyunu Pokémon bizim bulunduğumuz yerle entegreli olarak GPS verilerini ve akıllı cihazımızın kamerasını kullanarak çalışıyor. Yani Pokémonları bulunduğumuz yerlerde bulmak olası. Bu yüzden evinide veya herhangi bir sokak köşesinde hiç ummadığınız bir Pokémon ile karşılaşabilirsiniz.

Staryu bir su Pokémonu elbette Misty'nin gözdesi Pokémonu bulmak için sadece göl deniz gibi ortamlara gitmeyeceğiz ancak annemizin dantelli çeyizlik örtüsüyle kapanmış yemek masasının üzerinden de çıkmasın değil mi? Koskoca Staryu birazdan fasulye ayıklayacak gibi durmuyor mu?

Peki ya asaletiyle göz dolduran Ash'ın en klas Pokémonlarından olan Pidgeotto'nun evrilmemiş hali Pidgey'in yemek tavasında belirmesi bir şeyleri mi ima ediyor yoksa? Aman diyelim...

Çay olmadan asla... Çay var içersen Magikarp var seversen... Çaya aşık bir balık adeta!

Ve burda da namaza durmaya hazırlanan Squirtle'mız. Görsel her ne kadar oyundan alınmamış da olsa size bir öneri: en güzel Pokémonlar camilerde ve cami etrafında bulunuyor. İman gücüyle orantılı sanırım.

Peki oyun bizleri hiç mi sağlıklı bir şeye itmiyor? Tabi ki itiyor!

Aslın da oyunun bazılarımızı iş yerinde bile stres attıracak kadar mutlu ettiği bir gerçek. En büyük örneğini bu masumane tweette görebiliyoruz.

Ancak oyunun tek etkisi psikolojik değil. Evden çıkmayan insanların sosyalleşmeye başlamasının yanı sıra insanlar artık Pokémon uğruna kilometrelerce yürüyüşlere çıkarak unutmuş oldukları alışkanlığı yeniden kazanmaya başlıyor. 9GAG'ın paylaştığı görsel durumu aslında özetliyor

Bu durumun farkında olanlar bizzat oyunu oynayanların kendisi. Pokémon avlama uğruna sıcak, yokuş ya da başka bir bahane üretmeden akşama kadar yollarda geziyorlar.

Oyunun kilo verdirmesinin yanı sıra bize özlediğimiz değerleri de yeniden kazandırıyor gibi. Uzun zamandır klasikleşmiş duyduğumuz şeylerden biri kuşkusuz: 'Gençler bilgisayarın başından kalkmıyor. Sokakta oynamıyorlar eskiden böyle miydi?' denilen serzeniş Pokémon Go sayesinde tarih mi olacak? Lakin oyun çıkalı 1 hafta oldu ve gençler ellerinde telefonlar birlikte toplanıp Pokémon avına çıkıyorlar.

Bu da Bonus!

Herkese iyi avlar. Gotta catch 'em all!!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler