HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis ABD’de bir lisede kız öğrenciyi böyle darp etti

Amerika’nın Güney Carolina eyaletinde polisin bir lisede kız öğrenciye “orantısız güç” kullanması olayına tepkiler yağıyor.

NEW YORK, (DHA)- Spring Valley Lisesi’nde yaşanan olayda okulun güvenliğinden sorumlu polis, kız öğrenciyi sınıftan dışarı çıkartmak için zorluyor, fakat kız öğrenci çıkmakta direniyor ve sözlü tartışma yaşanıyor. Bunun üzerine polis kızı boynundan tutarak oturduğu sandalyeden kaldırmaya çalışıyor ve sonrasında yerde sürükleyerek fırlatıyor. Başka bir öğrenci ise bu esnada olan biteni cep telefonuyla görüntülüyor.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerle olay ortaya çıktıktan sonra şiddet kullanan polise tepkiler çığ gibi büyüdü. Olay #AssaultatSpringValleyHigh etiketiyle sosyal medyada protesto edilmeye başladı.

POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Olayın ortaya çıkmasından sonra kız öğrenciyi darp eden polis görevden uzaklaştırıldı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

TARANTİNO DA POLİS ŞİDDETİNE KARŞI

Amerika’da son zamanlarda artan polis şiddeti ve “orantısız güç kullanımı” 24 Ekim’de New York’ta düzenlenen bir yürüyüşle protesto edilmişti. Yürüyüşe dünyaca ünlü yönetmen Quantin Tarantrino da katılmış ve polis şiddetine karşı “öldürülenden yanayım” demişti. Bunun üzerine ise ABD’deki polis sendikası bir açıklama yapıp Tarantino’nun filmlerine gitmeyeceklerini duyurmuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler