HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polonya Devlet Başkanı'nın öldüğü uçak kazasına ilişkin yeni bilgi

2010 yılında Polonya Devlet Başkanı Kaczynski ile birlikte 96 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı.

Polonya Devlet Başkanı'nın öldüğü uçak kazasına ilişkin yeni bilgi

Yeni çözülen kara kutu kayıtlarında, pilotların karşı çıkmasına rağmen uçağın inişe zorlandığı anlaşılıyor.

2010 yılında Polonya Devlet Başkanı ve eşi dahil çok sayıda üst düzey yetkilinin öldüğüuçak kazasına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Yeni çözülen kara kutu kayıtlarında, uçağın yoğun siste ve pilotların çekincesine rağmen başkanlık yetkililerince inişe zorlandığı anlaşıldı.

Yoğun siste Rusya'nın batısındaki Smolensk'e iniş sırasında düşen uçakta, dönemin Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ve eşinin yanı sıra üst düzey komutanlar, bakanlar ve yöneticiler de bulunuyordu.

96 kişinin öldüğü kazanın hasarlı karakutu kayıtları, uzun süredir çözülememişti.

Bir Polonya radyo istasyonu ise yeni teknikle kayıtların çözüldüğünü ve pilot kabinindeki çok şaşırtıcı kayıtlara ulaştığını bildirdi.

Kayıtlara göre, heyeti taşıyan ve Polonya Hava Kuvvetleri'ne bağlı Rus yapımı Tupolev-154 tipi uçak, yoğun siste zorlandı.

Pilotlar başka bir meydana inmeyi önerdiler.

41 SANİYE SONRA DÜŞTÜ

Ancak protokol şefi, cumhurbaşkanının programının değişemeyeceğini söyledi ve kazadan 15 dakika önce pilotlara "İnene kadar uğraşacağız" dedi.

Daha sonra da Polonya Hava Kuvvetleri Komutanı'nın kabine gelerek, pilotlara "Kolayca inersiniz" dedi.

Bu sözden 41 saniye sonra uçak düştü.

BİRA SERVİSİ DİKKATLERİNİ DAĞITTI

Bu sahneler yaşanırken, pilot kabininde görev dışı kişilerin olduğu ve birbirlerine bira ikram ettikleri kayıtlardan duyuluyor.

Kabin memurlarının bira servisi yaptığı sırada pilotların dikkatinin dağıldığı da anlaşılıyor.

Varşova savcılığı pilotların kanında alkol bulunmadığını kazadan sonra açıklamıştı.

Son iddialar üzerine de savcılık, ilgili haberlerde yanlışlar olduğunu öne sürdü, ancak nelerin yanlış olduğu konusunda savcılık bilgi vermedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler