HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pravda: Türkiye Rusya’nın Ortadoğu’daki kilit ortağı olacak

Rus Pravda gazetesi, Putin'in İstanbul ziyareti sonrasında Türkiye'nin Rusya'nın "Ortadoğu'daki kilit ortağı" haline geleceğini iddia etti.

Pravda: Türkiye Rusya’nın Ortadoğu’daki kilit ortağı olacak

Dünya Enerji Kongresi dolasıyla İstanbul'a gelen Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmasının olası sonuçlarını irdeleyen Rus Pravda gazetesi, Putin'in İstanbul ziyareti sonucunda Türkiye'nin Rusya'nın "Ortadoğu'daki kilit ortağı" haline gelmesinin beklendiğini yazdı.

Pravda, yer verdiği İngilizce analizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın St. Petersburg ziyareti ve iki liderin G-20 Zirvesi'ndeki görüşmesinden sonra ikili ilişkilerin yeniden başlatılmasına yönelik çabaların ivme kazandığını belirterek "İstanbul'daki görüşmelerin, iki ülke arasındaki yeni ilişkiler için sağlam bir ticari ve ekonomik temeli tesis etmesi bekleniyor" dedi.

-"RUSYA ANKARA'NIN DESTEĞİNE İHTİYAC DUYUYOR"-

İstanbul görüşmelerine ilişkin de "ziyaret sonucunda Türkiye'nin Rusya'nın Ortadoğu'daki kilit ortağı haline gelmesi bekleniyor" diyen gazete,"Suriye hükümet güçlerinin, Rus Hava Kuvvetlerinin katılımıyla Halep'teki taarruzu devam ederken Rusya'nın Ankara'nın desteğine ihtiyacı var" dedikten sonra şu yorumu yaptı:

"Türk liderinin Batı karşıtı söylemi gözönünde tutulursa, Türk lideriyle anlaşmalar, Rusya'ya Batı karşıtı diplomatik oyun için fırsatlar verebilir. Rusya liderliği için Ankara'yı Halep'in doğusundaki silahlı muhalefete yönelik tüm yardım kanallarını kesmeye ikna etmesi büyük önem taşıyor.

Türkiye'nin, 2015 yılında 23 milyar dolar düzeyinde gerçekleşen ikili ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmak istediğine dikkat çeken gazete, Rusya'nın böyle bir rakama ise, Doğu'daki en büyük ticaret ortağı olan Çin ile bile ulaşamadığının altını çizdi.

Pravda'ya göre "Putin'in Türkiye ziyaretinin kilit etkinliği ise "Türk Akımı" boruhattının yapımına ilişkin hükümetlerarası anlaşmasının imzalanması. Ve anlaşma imzalanırsa "iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinde gerçek bir canlanmayı gözler önüne sergileyecek ve Türk tarım ürünlerinin Rusya'ya ihraç edilmesi ve vize meseleleri dahil başka alanlardaki kısıtlamaların kaldırılması sürecini hızlandırabilir."

ANKA


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler