HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prens Charles'tan tarihi temas

Prens Charles, IRA’nın siyasi temsilcisi olarak bilinen Sinn Fein partisinin Genel Başkanı Gerry Adams’la ilk defa bir araya geldi.

İrlanda’ya 4 günlük ziyarette bulunan Prens Charles, büyük amcası Lord Mountbatten’in 1979 yılında İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu (IRA) tarafından öldürülmesinden 36 yıl sonra, IRA’nın siyasi kanadı Sinn Fein lideri Gerry Adams ile görüştü.

İrlanda’da bir Kraliyet mensubu ilk defa Sinn Fein lideri ile görüşerek tarih yazarken, bu buluşma Londonderry’de protesto edildi.

Protestoculardan biri olan,1971’de Bloody Sunday’de IRA’nın öldürdüğü babası John Teggard’ın öldürülmesi ile ilgili konuşan Danny Teggard, “Babam da öldürülen masum siviller arasındaydı. Prens Charles’ın Belfast’a gelmesine karşıyım” dedi.

Prens Charles’ın terör yaralarını sarmak için bugün Sinn Fein Lideri Gerry Adams ve Matin McGuinnes ile 15 dakika görüştüğü ve yarın amcası Lord Mountbatten’ın mezarını ziyaret edeceği öğrenildi.

2012 yılında Sinn Fein Başkan yardımcısı eski IRA komutanı, Martin McGuinness Belfast da, Lyric Tiyatrosu’nda Kraliçe ile tokalaşmış ve bu anlar tarihe geçmişti.

Prens Charles’ın Gerry Adams ile tarihi bir, görüşme yaptığını yazan The Times, bugün birinci sayfa haberinde Prens Charles’ın büyük amcası Lord Mountbatten’ın 36 yıl önce IRA tarafından öldürüldüğüne dikkat çekti. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler