HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prens Salman'dan çok sert 'İran' açıklaması!

Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Salman Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a düzenlediği balistik füze saldırısı ile ilgili açıklamada bulundu. Salman, "İran rejiminin kendisine bağlı Husi milislere füze tedarik etmesi doğrudan askeri bir saldırı sayılır. Hatta krallığa karşı bir savaş hareketi olarak düşünülebilir" dedi.

Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Salman devlet ajansı SPA'ya yaptığı açıklamada İran'ı 'doğrudan askeri saldırganlık' ile suçladı.

Haberde Salman'ın ayrıca İngiltere Dışişleri Bakanı ile görüştüğü bilgisi yer aldı.

İran Dışişleri sözcüsü Kasımi Yemen'den Riyad'a atıldığı belirtilen balistik füzenin arkasında İran'ın olduğu suçlamalarını 'adaletsiz, sorumsuz, yıkıcı ve provokatif' olarak niteledi.

Bu açıklamadan saatler sonra Suudi Arabistan'dan jet yanıt geldi. Açıklamada İran'a uygun yanıt verme hakkını saklı tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE KINAMIŞTI

Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Husilerce düzenlenen balistik füze saldırısını kınamıştı. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın 4 Kasım'da Yemen'deki Husi milislerince balistik füze saldırısıyla hedef alınmasını kınıyor, saldırının Suudi güvenlik güçleri tarafından engellenmiş olmasından ve herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış olmasından memnuniyet duyuyoruz." ifadelerine yer verilmişti.

İran füze saldırısının arkasında bulunduğunu iddiasını yalanlarken, Suudi Arabistan ve ABD'nin Tahran'a yönelik kınamalarını "yıkıcı ve provokatif" ve "iftira" olarak niteliyor.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel el-Jubeir dün CNN televizyonuyla yayımlanan söyleşisinde, silahlı Lübnanlı Hizbullah grubunu Husilerin elindeki topraklardan Riyad'a füze fırlatmakla suçladı.

Adel el-Jubeir, "Suudi topraklarına atılan füze, Hizbullah'ın Yemen'de Husiler'in işgal ettiği topraklardan atttığı bir İran füzesi" dedi.


En Çok Aranan Haberler