HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin ABD ile adeta dalga geçti: Avusturya ile Avustralya'yı karıştıran bir ülke ile zor...

BRICS Liderler Zirvesi'ndeki basın toplantısında isim vermeden ABD’yi eleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avustralya ile Avusturya’yı karıştıran bir ülke ile diyaloğa devam etmenin zor olduğunu söyledi. Putin şunları söyledi: “ABD’nin diplomat sayımızda azaltmaya gitme hakkı var. Ancak bunun böyle hoyrat bir şekilde yapılması ayrı bir konu. Avusturya ve Avustralya’yı karıştıran bir ülke ile diyalog kurmak zor. Ancak yapılacak bir şey yok..."

Putin ABD ile adeta dalga geçti: Avusturya ile Avustralya'yı karıştıran bir ülke ile zor...

Putin, BRICS zirvesinde "Avustralya ve Avusturya’yı karıştıran bir ülke ile diyalog zor" diyerek isim vermeden aBD ile adeta alay etti; "Görünüşe göre ABD yönetimindeki siyasi kültür yapılanmasının düzeyi bu."

PUTİN: WASHINGTON SİYASİ KÜLTÜR İNŞA ETME KONUSUNDA YETERSİZ

ABD’nin ülkedeki Rusya diplomatik mülklerini kapatmasına değinen Putin, Washington'ın siyasi kültür inşa etme konusunda yetersiz olduğunu ifade etti.

Putin, Moskova’nın iki ülkenin diplomat sayısını tam anlamıyla eşitleyebilmek için diplomat sayısında 155 kişi azaltmaya gidip gitmeme konusunda karar verme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Putin, şimdilik böyle bir azaltmaya gitmeyeceklerini ama mahkemeye başvuracaklarını vurguladı: “ABD’nin Rusya'nın diplomatik mülkleriyle ilgili yaptıkları görülmemiş bir şey. Bizi kendi mülklerimizi kullanmaktan yoksun bıraktılar. Bu, mülkiyet hakkımızı kullanmamıza yönelik açıkça bir ihlal. Rusya Dışişleri Bakanlığı’na konuyu mahkemeye taşıması için talimat vereceğim. ABD’nin yargı sisteminin nasıl işlediğini görelim."

​‘İLİŞKİLERDE UZLAŞI NOKTALARI BULUNABİLİR’

Öte yandan Putin, ABD ile Rusya arasındaki ikili ve uluslararası sorunların çözülmesi için, ABD Başkanı Donald Trump’ın dediği gibi uzlaşı noktaları bulunabileceğini ifade etti. Putin, Trump hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açılma olasılığı ile ilgili yorum yapmayı da reddetti: “Bizim açımızdan ABD’deki siyasi süreçler hakkında yorum yapmak doğru değil, bu onların işi."

"TRUMP DAMAT DEĞİL, BEN DE GELİN DEĞİLİM"

Putin, Trump konusunda hayal kırıklığına uğrayıp uğramadığı sorusuna da şöyle yanıt verdi: “Trump bir damat değil, ben de gelin ya da damat değilim. Burada devlet işleriyle uğraşıyoruz. Burada hayal kırıklığı yaşamak ya da yaşamamak yönündeki bir soru kulağa safça geliyor."

Putin açıklamalarına “Her ülkenin kendi çıkarları var. Trump kendi ülkesinin çıkarlarıyla ilgileniyor, ben de kendi ülkemin…” sözleriyle devam etti.

Bu arada ABD’nin Ukrayna’ya öldürücü silah gönderme ihtimali konusuna değinen Putin, bunun ABD’nin kendi kararı olduğunu, sevkiyatın ülkedeki durumu değiştirmeyeceği ancak ölü sayısında artışa neden olabileceği yorumunda bulundu.

Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’nin davetini de kabul ettiğini, şimdilik ziyaretin tarihi konusunda karar verilmesi gerektiğini ifade etti.


En Çok Aranan Haberler