HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin Erdoğan’ı arayıp başsağlığı diledi

Rus uçağının Suriye'nin El Bab kasabasında Türk askerini vurması üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak üzüntülerini dile getirdi.

Putin Erdoğan’ı arayıp başsağlığı diledi

Rus uçakları El Bab’da Türk askerlerini vurdu. Olayda 3 askerimiz şehit olurken, 1’i ağır 11 de asker yaralandı. TSK’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, ‘Rus uçağı kazaen askerlerin olduğu binayı vurdu’ dedi. Açıklamada Putin’in Erdoğan’ı arayarak üzüntülerini ilettiğini ve başsağlığı dileğinde bulunduğu da ifade edildi.

Rus basını TSK’nın açıklamasından dakikalar önce, iki liderin telefon görüşmesini, “Suriye’de IŞİD’e karşı askeri koordinasyonu artırma kararı” olarak duyurmuştu.

Kremlin’den yapılan açıklamada Rus hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının yanlışlıkla saldırısı sonucu üç Türk askerinin hayatını kaybettiğini doğrulandı.

Kremlin’in yaptığı açıklama RIA haber ajansında yer aldı.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye Dışişeri Bakanı Çavuşoğlu'nun Moskova'yı ziyaret edeceği yönündeki iddiaları "Lavrov’un programında yakın bir zaman için böyle bir görüşme bulunmuyor" diye yanıtlamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler