HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin: Rusya, Suriye ordusunu güçlendirmek istiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin orta vadede Suriye ordusunun askeri kabiliyetlerini geliştirmek istediğini, bu sayede Suriye'deki Rus askerlerinin mevcut üslerine geri çekilebileceklerini söyledi. Putin, Rus vatandaşların sorularına verdiği cevapta, "(Suriye'de) tüm taraflar arasında siyasi uzlaşı süreci başlatmayı hedefliyoruz" dedi. Putin askeri kabiliyetleri güçlendikten sonra Suriye ordusuna Rus hava kuvvetlerinin gereken durumlarda destek olmaya devam edeceğini söyledi.

Putin: Rusya, Suriye ordusunu güçlendirmek istiyor

Rus savunma sanayinin yeni geliştirdiği silahlarını Suriye'de denemekten büyük yarar sağladığını belirten Putin, bunun yanı sıra Rus ordusunun Suriye'de edindiği deneyimin de "paha biçilemez" olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Haziran2da Suriye!ye ilişkin yaptığı açıklamada da "Suriye'nin bölünmesi olasılığından endişe duyuyoruz. Çatışmasızlık bölgelerinin kurulmasında da bazı endişeler oluşuyor. Bu bölgelerin gelecekte Suriye'nin bölünmesinde rol model olmaması lazım" demişti.

Rusya Devlet Başkanı Vlamidir Putin, bir soru üzerine, "Suriye konusunda Türkiye ile aynı görüşte olduğumuz birçok konu var. Türkiye ile kilit konularda anlaşamasaydık ne Suriye'de ateşkes sağlanabilirdi ne de çatışmasızlık bölgeleri anlaşması yapılabilirdi" diye konuşmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler