HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin: Türkiye dostumuz ama bazı politikacılarla ilgili problemlerimiz var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yılda bir kez düzenlenen "Direkt Hat" programında vatandaşların sorularını yanıtlarken Türkiye'ye yönelik eleştirilerde de bulundu.

"Türkiye dostumuz. Türkiye halkı dostumuz. Ancak Türkiye'deki bazı politikacılarla ilgili problemlerimiz var" diyen Putin, "Türkiye'de neredeyse her hafta bir terör saldırısı gerçekleşiyor. Rus turistlerin Türkiye'de güvende olacağına dair bir garanti yok" iddiasını da öne sürdü.

Vladimir Putin, özel hayatına ilişkin sorulara da yanıt verdiği program sırasında Türkiye ile ilişkilere ilişkin bir soru üzerine de Rusya'nın çoğu komşu ülkeleri ile dostane ilişkilerinin olduğunu, ancak liderlerin bazılarıyla sorunların bulunduğunu belirtti.

Rusya'nın tüm komşularıyla iyi ilişkileri sürdüreceği mesajını veren Putin, Türkiye için "Türkiye dostumuz. Türkiye halkı dostumuz. Ancak Türkiye'deki bazı politikacılarla ilgili problemlerimiz var" şeklinde konuştu.

"TÜRK TURİSTLERİN TÜRKİYE'DE GÜVENDE OLACAĞI GARANTİSİ YOK"

Sputnik'e göre, Rus lideri, "Türkiye'nin güneydoğusunda fiilen iç savaş var. Türkiye liderliği radikallerle mücadele etmiyor, onlarla işbirliği yapıyor" gibi ağır iddialarda bulunduğu "Direkt Hat" programında "Türkiye hükümeti turistlerin güvenliğini sağlamaya çalışacaktır ama bunu yapıp yapamayacağı büyük bir soru işareti" eleştirisinde bulundu.

"Türkiye'de neredeyse her hafta bir terör saldırısı gerçekleşiyor. Rus turistlerin Türkiye'de güvende olacağına dair bir garanti yok" iddiasını da dile getiren Putin, sorun soran bir Kırımlıya yönelik olarak ise "Tatil için Kırım'a mutlaka geleceğim" dedi.

"RUSYA, SURİYE ORDUSUNU GÜÇLÜ BİR POZİSYONDA BIRAKTI"

Vladimir Putin, Rusya'nın Suriye'deki terörist gruplara yönelik operasyonlarına ilişkin bir soruya "Suriye'deki terör tehdidi yok olmadı. Rusya da Suriye'yi terk etmedi ve bu ülkenin ordusunu güçlü bir pozisyonda bıraktı. Nitekim Suriye ordusu, stratejik önemli olan bazı kentleri geri aldı. Rusya, Suriye'yi geniş çaplı taarruzlara geçebilecek duruma getirdi" yanıtını verdi.

Rus lideri, Suriye'deki krizin güçle değil siyasal süreç aracılığıyla çözüleceği umudunu da dile getirdi.

12 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN İLGİNÇ 'ERDOĞAN' SORUSU

Birçok kanaldan da canlı yayınlanan Direkt Hat programında, Putin'e 12 yaşındaki Vera adlı bir kız çocuğunun yönelttiği belirtilen bir soru soruldu. İddiaya göre; 12 yaşında Vera, Putin'e şunu sordu: "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko aynı anda boğuluyor olsa ilk olarak kimi kurtarırdınız?"

Putin ise yanıtında "Biri boğulmaya karar vermişse, onu kurtarmak imkânsızdır. Ama isteyen herkese yardım eli uzatırız" dedi.

İlki Nisan 2001'de düzenlenen "Direkt Hat" programında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin siyasetten özel hayatına kadar pek çok soruya yanıt veriyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler