HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin Türkiye’de suça bulaştırılan doktor hakkında söz verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, doktorluk yapacağı vaadiyle kandırılıp savaşması için Türkiye’ye getirilen Rus gencin başına gelenleri inceleyeceğine söz verdi.

Putin Türkiye’de suça bulaştırılan doktor hakkında söz verdi

Gazeteci Leonid Nikitinskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'in de katıldığı bir İnsan Hakları Konseyi toplantısında kandırılarak Türkiye'ye getirilen bir Rus gencin yaşadıklarını gündeme getirdi.

Nikitinskiy'in anlattığına göre, ismini vermediği fakat Stavropol kentinden olduğunu söylediği genç, tıp fakültesini bitirmesi ardından doktor olarak çalışması için Türkiye'ye davet edildi.

Fakat genci Türkiye'ye çağıranların asıl amacı, onu bir örgütlü bir suç grubuna dahil etmekti. Nitekim genç, daha sonra yetkililer tarafından yakalanıp hapis cezasına çarptırıldı.

'İNCELEYECEĞİM'

Sputnik Türkiye’nin aktardığı habere göre; Nikitinskiy'in anlattıkları karşısında “Bu olayın detaylarını bilmiyorum. Fakat söz veriyorum inceleyeceğim” diyen Putin şöyle devam etti:

“Hayat karmaşık bir şey, çoğu zaman kimi insanların davranışlarının sebepleri bile anlaşılmıyor. Nitekim hayat, olmasını istediğimiz gibi güzel olmuyor.”


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler