HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin'den çok önemli 'Türkiye' açıklaması

Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili Moskova'dan yeni bir açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye, Rusya'nın en önemli ortaklarından biridir" dedi.

Putin'den çok önemli 'Türkiye' açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ‘Rusya Çağırıyor’ forumunda konuştu. "Türkiye, Rusya'nın en önemli ortaklarından biridir" diyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Terörizme karşı Türkiye ile işbirliği imkanları yaratmalıyız" şeklinde konuştu.

Rus lider, Türkiye konusundaki açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye ile terörle mücadele ilişkilerimizi nasıl kuracağımızı bilmeliyiz. Türkiye’nin bu konuda Kürt faktörüyle ilgili birçok endişesi var. Tüm bu endişeleri anlıyoruz ve hepsini ortak yürütülecek çalışmalarda değerlendirmeye hazırız. Şu anda Türkiye ile Savunma Bakanlıkları düzeyinde iletişimimiz var. Umarım bu iletişim koordinasyona ulaşır. Ama bu çalışmayı siyasi seviyede oluşturmamız gerek.”

'SURİYE'DE AMACIMIZ LİDERLİK DEĞİL TERÖRLE MÜCADELE'

Konuşmasında Suriye krizine de değinen Rus Devlet Başkanı Putin, “Rusya olarak, Suriye’de liderlik etmeye çalışmıyoruz, terörizmle mücadeleye katkı sunmak istiyoruz. ABD öncülüğündeki koalisyondan farklı olarak Suriye’de BM tüzüğüne uygun hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye’de bir yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği operasyonların hiçbir sonuç getirmediğini yineleyen Rus lider, “Ortaklarımız Suriye’de yaşananları anlamıyor” diye konuştu. Putin ayrıca ABD ile Suriye konusunda sadece askeri alanda iletişim kurulmasının üzücü olduğunu belirterek, siyasi çözüm sağlanması konusunda da ortak çalışma yürütülmesi gerektiğini söyledi.

'MUHALİFLERE VERİLEN SİLAHLAR TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇEBİLİR'

ABD’nin eğit-donat programından vazgeçerek Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) silahlandırmaya odaklanma kararı almasını da eleştiren Putin, silahların yine teröristlerin eline geçebileceği uyarısı yaptı.

_

RUSYA 'OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI' DEMİŞTİ _

Rus Savunma Bakanlığı 3 Ekim Cumartesi günü Rusya'ya ait savaş uçağının Türk hava sahasını "olumsuz hava koşulları" nedeniyle ihlal ettiğini ileri sürmüştü.

NATO, Türkiye'nin hava sahasının 3 ve 4 Ekim'de Rus savaş uçakları tarafından ihlal edildiğini belirterek, olayın ihlalinin uzun sürmesi nedeniyle "kaza gibi gözükmediğini" duyurmuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler