HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin'den Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük tatbikat: 100 bin asker gönderiyor

Batılı ülkeler ve NATO ile gerilim yaşayan Moskova yönetimi, Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük askeri tatbikata hazır. Belarus ve Kaliningrad'a 100 bin asker çıkarma yapıyor.Rusya, gelecek ayın ortasında ABD ve Avrupa'ya karşı bir gövde gösterisi yapacak. Geçen yıl NATO askerlerinin Avrupa'nın doğusuna sevk edilmesiyle tırmanan gerilimde Moskova dev bir adım atıyor. 14-20 Eylül arasında gerçekleşecek Zapad (Batı) 17 adlı tatbikat için 100 bin asker gönderilecek.

Rusya, gelecek ayın ortasında ABD ve Avrupa'ya karşı bir gövde gösterisi yapacak. Geçen yıl NATO askerlerinin Avrupa'nın doğusuna sevk edilmesiyle tırmanan gerilimde Moskova dev bir adım atıyor.

14-20 Eylül arasında gerçekleşecek Zapad (Batı) 17 adlı tatbikat için 100 bin asker üç ayrı noktaya sevk edilecek. The Guardian gazetesi, Başkan Vladimir Putin'in emriyle askerlerin Belarus, Kaliningrad ve Rusya'nın farklı noktalarına gönderileceğini bildiriyor. İlk Rus birlikleri, Ağustos ayında Belarus'a ulaştı bile.

Gazeteye göre, Zapad 17 Soğuk Savaş'tan bu yana hayata geçirilen en büyük askeri tatbikat olacak.

NATO YETKİLİLERİ: TATBİKATA BİR YANIT VERMEYECEĞİZ ANCAK...

The Guardian'a konuşan NATO yetkilileri, tatbikata bir yanıt vermeyeceklerini ancak yakından izleyeceklerini söyledi.

NATO ve Rusya arasında ipler geçen yıl İngiltere'nin başını çektiği ülkelerin Rusya sınırına yakın ülkelere asker göndermesiyle gerilmişti. ABD'nin de Rusya sınırına asker yollaması üzerine, Putin kara sınırı bulunmayan Avrupa'daki Rus toprağı Kaliningrad'a S-400 ve İskender füzeleri yerleştirmişti. Moskova yönetimi ayrıca Polonya sınırına asker yığmıştı.

NATO, Romanya, Estonya ve Polonya gibi ülkelerde son bir yıl içinde çok sayıda tatbikat yaptı.


En Çok Aranan Haberler