HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin’in kanalında, spiker canlı yayında istifa etti

İngilizce küresel yayın yapan RT Televizyonu spikerlerinden Liz Wahl, canlı yayında Rusya’nın Kırım işgalini protesto etti ve görevinden istifa etti.

Dün saat 5’teki yayınında, gazeteci olarak bu kurumun bir parçasıyken bir çok etik ve ahlaki zorlukla karşı karşıya kaldığını ifade eden Martin, Macar Devrimi’nde Sovyet zulmünden kaçan bir dedenin torunu olduğunu anlattı. Putin’in eylemlerini aklayan Rusya hükümetinin finanse ettiği bir kanalda daha fazla çalışamayacağını ifade eden Wahl, istifa ettiğini duyurdu.

Bir çok meslektaşı Wahl’ın istifasını taktirle karşılarken, RT televizyonu olayın üzerine yayınladığı açıklamada Wahl'ı alaya aldı; spikerin istifasını bir reklam, şov olarak niteledi.

RT basın açıklamasında; başından beri devlet destekli bir haber kanalında çalıştığını bildiği, editöryal kararları beğenmediği halde Wahl'in neden iki yıldır aynı kanalda çalışmaya devam ettiğini sordu. The Daily Beast’e röportaj veren Wahl ise RT’nin bir haber kuruluşu olmadığı, amacının Amerika’yı kötü göstermek olduğu eleştirisinde bulundu.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler