HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PYD, Suriye ordusuna saldırdı

ABD destekli, ağırlığını PYD'nin askeri kolu olan YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Suriye ordusuna saldırdı. Saldırıda 4 Suriye askerinin öldürüldüğü bildirildi.

PYD, Suriye ordusuna saldırdı

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), Suriye askerlerine saldırdığı bildirildi. Saldırıda 4 askerin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Al Masdar News sitesinin geçtiği habere göre, ağırlıklı olarak PYD'nin silahlı kanadı olan YPG unsurlarının oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri, Suriye'nin Rakka şehrinin batısında Suriye ordusunu bombaladı. Tabaka bölgesinde meydana gelen saldırıda ölen dört askerin isimleri belli oldu. Askerlerin isimleri: Hussam Al-Ali, Muhammad Al-Hammoud, Safwan Al-Diyab and Azar Ahmad.

Suriye ordusu ile Demokratik Suriye Güçleri, daha önce de karşı karşıya gelmiş, önemli bir çatışma meydana gelmemişti. Büyük bölümünü Kürt grupların oluşturduğu ve ÖSO'nun da bir kolu olarak ortaya çıkan ABD destekli koalisyonun, Suriye askerlerinin bölgedeki varlığından hoşnut olmadığı biliniyor. Hem Suriye ordusu hem de DSG, IŞİD'in en güçlü olduğu şehir olan Rakka'ya saldırılar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Suriye ordusunun bulunduğu mevzileri bombalamış, Suriye tarafında kayıplar olmuştu. DSG ile Suriye ordusu arasındaki gerilimin önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler