HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PYD'den 'Türkiye' açıklaması

Türkiye bugün de Halep'in kuzeyindeki PKK bağlantılı YPG unsurlarını top atışına tutarken, örgütün siyasi kanadı PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim, Ankara'nın taleplerini reddettiklerini açıkladı.

PYD'den 'Türkiye' açıklaması

Reuters'a konuşan Müslim, Suriyelilerin, Türkiye'nin herhangi bir müdahalesine karşı direneceğini söyledi.

Müslim, Türkiye'nin Suriye'nin içişlerin karışma hakkı olmadığını belirterek, Türkiye'nin top ateşine tuttuğu hava üssünün, Suriye Demokratik Güçleri tarafından geçen hafta ele geçirilmeden önce El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'nin kontrolünde olduğunu ekledi

İŞTE TÜRKİYE'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

TSK'nın PYD mevzilerinin vurulduğunu ve Suriyeli rejim unsurlarınca yapılan havan atışına da misliyle karşılık verildiğini duyururken dün akşam saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde şu üç maddenin altını çizdiğini aktarmıştı:

1- Terör örgütü YPG derhal, Azez ve çevresinden uzaklaşacak.
2- Koridoru tekrar kırma çabalarında bulunmayacak.
3- Minnak (Minniğ Hava Üssğ) Havaalanı'nı, Türkiye'ye veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak ve o havaalanını derhal boşaltacak.

İKİ GÜN ÖNCE YPG ELE GEÇİRMİŞTİ

Suriye’deki savaşın kaderini belirleyecek olan Halep cephesinde terör örgütü PKK bağlantılı YPG iki gün önce stratejik Miniğ Hava Üssü’nü ele geçirmişti. YPG'nin sonrasında Türkiye sınırında bulunan ve muhaliflerin can damarı olarak bilinen Azez kasabasına operasyon başlattığı biliniyordu.

Amerikan Washington Post gazetesinde kullanılan yukarıdaki hareketli GIF, Şubat ayı başından geçen pazartesi gününe kadar Suriye'nin Halep şehri çevresindeki son gelişmeleri detaylandırıyor. Halep, haritanın ortasında altta.

İki haftadan kısa bir süre içinde rejim güçleri ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı milisler (Bej renkle gösterilmiş) Halep'te muhaliflerin kontrolündeki mevkileri kuşatmayı başardı ve Türkiye ile ikmal hatlarını kesti.

Yeşil boyalı alan ise genel hatlarıyla muhaliflerin kontrolü altında; Türkiye'ye bağlanan hayati koridor giderek artan bir şekilde rejim güçleri ve terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'nin tehdidi altında. (Sarıyla gösterilmiş)

Geçen hafta süresince bu hat kesildi ve bu, Halep'te muhaliflerin elindeki bölgelere yönelik katı ve ölümcül kuşatma olasılığını artırdı.

En Çok Aranan Haberler