HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramadi operasyonu öncesi halka 'Kenti terk edin' çağrısı

Anbar eyaletinin başkenti Ramadi'de IŞİD'i kuşatan Irak ordusu, şehir merkezini geri almak için harekatın başlayacağını söyledi ve Ramadi'de yaşayanlara 'Kenti terk edin' çağrısı yaptı.

Ramadi operasyonu öncesi halka 'Kenti terk edin' çağrısı

Anbar eyaletinin başkenti Ramadi'de Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) kuşatan Irak ordusu, şehir merkezini geri almak için harekatın başlayacağını söyledi ve Ramadi'de yaşayanlara 'Kenti terk edin' çağrısı yaptı.

Ramadi'ye uçaklarla yazılı mesajlar atan Irak ordusu, operasyonun 24 saat içerisinde başlayacağını, şehrin derhal etrk edilmesi gerektiğini söyledi.

Devlet televizyonunda da yapılan çağrılarda Ramadi'nin güneyinde ordunun kontrol altına aldığı bölgelerden çıkışların sağlanabileceği ifade edildi.

BBC'ye bilgi veren bir Iraklı yetkili de "Bu son uyarı. Güvenlik güçleri artık kentte siviller olsun ya da olmasın operasyona başlamak üzere" dedi.

'Şehirden çıkamıyoruz'

Ancak Ramadi'de yaşayanlar, IŞİD militanlarının kent merkezinin terk edilmesine izin vermediğini belirtiyor.

Ramadi'de yaşayanların aralarında belirlediği bir sözcü, ordundan harekatı ertelemesini isterken, binlerce ailenin IŞİD tarafından zorla kentte tutulduğunu belirtti.

IŞİD, Bağdat'ın 90 kilometre batısındaki Ramadi'yi Mayıs ayında ele geçirmiş ve Irak'ın en büyük eyaleti olan Anbar'ın kontrolünü tamamen eline almıştı.

600 ila 1000 IŞİD militanıEkim ayında yürütülen operasyonlarla Ramadi şehir merkezi dört taraftan kuşatılmış ve kent merkezindeki IŞİD militanları izole edilmişti.

ABD, Ramadi'de 600 ila 1000 IŞİD militanı olduğuna inanıyor.

Örgütün Ramadi kent merkezine çok sayıda mayın ve ev yapımı patlayıcı döşediği de tahmin ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler