HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rauf Denktaş'ın torunu hayatını kaybetti!

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın torunu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Rauf Denktaş'ın torunu hayatını kaybetti!

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ın torunu Can Denktaş, intihar girişimi sonrası kaldırıldığı Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kıbrıslı Türklerin merhum lideri ve KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu Can Denktaş dün Lefkoşa’da babası Raif’in mezarı başında intihar girişiminde bulundu. Denktaş, mezarlıktan geçenlerin polise haber vermesiyle hemen Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı ve ameliyata alındı. 6 saat süren ameliyatın ardından doktorlar, ameliyatın iyi geçtiğini ancak Denktaş’ın durumunun çok ciddi olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, Denktaş’ın olayın hemen ardından 15 dakika sonra hastaneye getirildiğini, karın boşluğuna giren kurşunun ana damarı da yaraladığını ve omuriliğe saplanmış olabileceğini söyledi. Kaptanoğlu, bu gibi yaralanmalarda hayati tehlikenin birkaç gün süreceğini de sözlerine ekledi. Ameliyattan sonra yoğun bakıma alınan Denktaş için 10 asker kan bağışında bulundu.

HAYATINI KAYBETTİ

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nden gece yapılan yazılı açıklamada Can Denktaş'ın müdahaleye rağmen saat 01.20'de hayatını kaybettiği bildirildi.

Yakınları, torun Denktaş’ın ekonomik sıkıntı nedeniyle bunalıma girdiğini söyledi. 37 yaşındaki Denktaş, Rauf Denktaş’ın 1985 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden büyük oğlu Raif’in oğlu.

Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş, torununun intihar girişimini duyar duymaz İstanbul’dan KKTC’ye geçti. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hastaneye giderek bilgi aldı.

**-Ekonomik sıkıntıları vardı-**

İddiaya göre, Can Denktaş, içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar etti. Can Denktaş, yaklaşık 2 sene önce kredi borcunu ödeyemediği için tutuklanmış, babaannesi olan Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş'ın cezayı ödemesi üzerine serbest bırakılmıştı.

Can Denktaş aleyhine, borçları nedeniyle Lefkoşa ve Girne mahkemelerinde çok sayıda dava olduğu da ifade ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler