HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Referandumun ardından Wikipedia'dan Erdoğan'a 'diktatör' tanımlaması

Anayasa değişikliği referandumu sonuçlarında 'evet' çıkmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, internet ansiklopedisi Wikipedia'da diktatör olarak tanımlandı.

Referandumun ardından Wikipedia'dan Erdoğan'a 'diktatör' tanımlaması

Referandum sonuçlarının ardından Erdoğan, Wikipedia'da 'diktatör' oldu. Referandumun ardından bir Wikipedia kullanıcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili sayfaya girerek, ilk satırda Erdoğan'ı diktatör olarak tanımladı.

BİR KULLANICI ORİJİNAL CÜMLEYİ DEĞİŞTİRDİ

Kullanıcı, orijinal cümleyi değiştirip yerine "Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan bir Türk diktatörüdür" yazdı.

WIKIPEDIA FARK EDİNCE...

Durumu fark eden Wikipedia yönetimi, söz konusu sayfayı bir haftalığına kayıtsız kullanıcılar tarafında düzenlemeye kapattı.

ELEŞTİRİLER BAŞLIĞI ALTINDA DİKTATÖR İFADESİ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Wikipedia'da, 'Eleştiriler' başlığı altında 'Recep Tayyip Erdoğan'a siyasi hayatının başlarından itibaren çeşitli eleştiriler yapılmıştır. Bunlar arasında yargının siyasallaşması, 2013-2014 yıllarında yapılan yargıya yönelik düzenlemeler, basına uygulanan sansür, antisemitizm ve diktatörleşme eğilimleri yer alır" ifadesi yer alıyor.


En Çok Aranan Haberler