HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rejime destek verdi

Suriye'nin Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Mısır ve Tunus'ta olduğu gibi Suriye'de de yolun sonunda Esed'in gideceğini, rejimin ise ayakta kalacağını savundu.

BEYRUT (A.A) - Suriye'nin Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Refik el-Hariri Havaalanı'nda yaptığı basın toplantısında, ülkesinin nihai siyasi çözüme gideceğini, birkaç hafta içinde siyasi çözümün hatlarının oluşacağını ifade etti.

Körfez ülkelerinden birini ziyaret edeceğini söyleyen Cemil, "özel" olarak nitelendirdiği ziyaretin hangi ülkeye olacağını açıklamadı.

"Esed rejiminin düşüp düşmeyeceği üzerine oyun kurmanın yararsız" olduğunu söyleyen Cemil, bu tür bir düşüncenin sadece "daha fazla kan akmasına yol açacağını" öne sürdü. Arap devrimlerinin yaşandığı ülkeleri örnek gösteren Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil "Yolun sonunda Tunus ve Mısır'da olduğu gibi cumhurbaşkanı gider, rejim kalır" dedi.

Suriye krizi konusunda Arap ülkelerinin tutumuna dair Cemil, "Arap halkları, krize çözüm bulunması konusunda Suriye halkıyla aynı fikirde. Kriz bittiğinde halk, Suriye krizindeki tutumları sebebiyle yöneticilerine hesap soracaktır" diye konuştu.

Suriye'deki Şam Havaalanı çevresindeki çatışmalar sebebiyle Suriye'deki üst düzey yetkililer yolculuk için Beyrut'taki havaalanını kullanıyor.

Muhabir: Vesim Seyfeddin/Zeynep Hilal Karyağdı/Fatih Okumuş

Yayıncı: Eyüphan Kılıç

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler